Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Meesterzet van Van Commenée

Email dit bericht Print dit bericht

Pieter vd Hoogenband

Al enkele jaren schrijft Pieter van den Hoogenband een column in de Telegraaf. In eerste instantie vaak over zijn leven als topsporter, maar later steeds vaker over de sport in het algemeen. Nadat hij stopte met zijn activiteiten in het water verdween dat gedeelte naar de achtergrond, maar uiteraard kan hij zich nog goed herinneren hoe het er aan toe ging in ‘zijn tijd’. Bijvoorbeeld over de voorbereidingen op een groot toernooi en de invloed die allerlei randzaken kunnen hebben op je prestatie.

In zijn laatste column geeft hij nog eens haarfijn zijn mening over wat topsport nu precies voor hem inhield en waarom hij dus nooit bij de opening van de Olympische Spelen is geweest. “Uren en uren moet je als atleet wachten (vaak op een uiterst oncomfortabel plastic stoeltje in een aanpalende sporthal) totdat je zelf de arena mag betreden. Maar voordat het zover is, moet je nog wel voetje voor voetje achter een stuk of wat andere landen aan schuifelen. Nou vind ik dat met carnaval in Maastricht doorgaans geen enkel probleem – en dan mag het wat mij betreft ook nog bier regenen. Maar enkele dagen voor de belangrijkste race uit je carrière zijn er betere manieren om je te ontspannen…”

Het hele artikel is te lezen in Telesport

Tagged as: ,

Leave a Response