Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

EK zwemmen 2012 in Nederland en België

Email dit bericht Print dit bericht

Nederland en België slaan de handen ineen voor de organisatie van de Europese kampioenschappen zwemmen in 2012. Het Pieter van den Hoogenband-stadion in Eindhoven is dan de locatie voor de EK schoonspringen. Het langebaan- en synchroonzwemmen zullen plaatshebben in het Sportpaleis van Antwerpen. Dat heeft de Europese zwemfederatie LEN vrijdag bekendgemaakt.

De Europese zwembond had lange tijd moeite om een gastheer te vinden voor het toernooi nadat Wenen was afgehaakt. Nederland zag aanvankelijk ook niets in een kandidatuur, omdat volgend jaar ook het EK waterpolo in Eindhoven wordt gehouden. Het Pieter van den Hoogenband-stadion organiseerde in 2008 al het EK en twee jaar later was Eindhoven ook het decor van de EK kortebaan.

Technisch directeur Jacco Verhaeren gaf deze maand bij het trainingskamp van de nationale zwemploeg op Tenerife aan dat de EK langebaan in 2012 geen prioriteit hebben. ,,De EK zullen we in een olympisch jaar alleen gebruiken om te oefenen”, zei hij.

Het toernooi vindt plaats van 16 tot en met 27 mei.

Tagged as:

Leave a Response