Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Cullen Jones naar WK op 50vrij (video)

Email dit bericht Print dit bericht

In een verhaal wat bij de meeste zwemmers in Nederland waarschijnlijk ongemerkt voorbij is gegaan, heeft Cullen Jones gisteravond alsnog een ticket gepakt voor de 50m vrijeslag bij de Wereldkampioenschappen in Shanghai. Het grootste gedeelte van het verhaal speelde zich reeds vorig jaar af bij de Amerikaanse kampioenschappen. Josh Schneider kwam bij dat toernooi niet opdragen op de 100m vlinderslag en werd daarom gediskwalificeerd voor 50m vrijeslag, zijn volgende afstand, daarmee zijn kansen vergooiend voor een plek op de WK.

Er werd door het team van Schneider een protest ingediend en Josh zwom alsnog naar de finale van de 50vrij. In die finale tikte hij exact gelijk aan met Cullen Jones in 21.97, waar er maar plek was voor 1 van hen op de 50vrij bij de WK. Vervolgens brak Schneider de volgende dag zijn hand in de series van de 100vrij en dus kon er in ieder geval geen swim-off gehouden worden. Nadat Schneider zijn protest won in september 2010 moest die er alsnog komen en gisteren was het dus zover.

In een race die in de Amerikaanse zwemwereld neergezet werd als eentje tussen twee boxers, was het Jones die vooral dankzij een betere start uiteindelijk net de plek op de WK greep : 22.24 tegen 22.28.

En het interview met Cullen Jones na de race

Tagged as: , ,

Leave a Response