Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Zwemsite.nl introduceert : Zwemrank.nl

Email dit bericht Print dit bericht

Al meer dan 2 jaar geleden hadden wij van zwemsite.nl het idee opgevat om een aparte pagina of site te maken waarop ranglijsten op te vragen. Ranglijsten met tijden gezwommen in een bepaalde periode, voor gekozen leeftijden en voor specifieke slagen en afstanden. Daarbij de mogelijkheid om uitslagen en persoonlijke records te bekijken en behaalde limieten op te vragen.
Na een aanvankelijk enthousiast begin liepen we echter tegen veel problemen op, vooral door het formaat waarin wij het een en ander wilden verwerken.
In augustus 2009 had zwemrank nog een laatste stuiptrekking, om vervolgens langzaam ter ziele te gaan….. tot nu!

Met enige trots introduceert zwemsite.nl het vernieuwde zwemrank.nl.
Zwemrank.nl biedt zwemmers, trainers, ouders en alle andere belangstellenden de mogelijkheid om uitslagen op te vragen, details van zwemmers te bekijken en ranglijsten/limietenlijsten uit te draaien. Vooral dat laatste zal met het oog op de beperkingen bij de NJK komende zomer in Dordrecht een hot item worden.

NJK Dordrecht
Door de beperking van het aantal deelnemers is het niet alleen van belang dat je de limiet behaald, maar ook op welke plaats je staat.
Speciaal hiervoor vindt je op zwemrank.nl het menu-item NJK.
Als je hierop klikt kan je eenvoudig de gecombineerde ranglijsten van het 50m bad en het 25m bad opvragen, gesorteerd volgens de bepalingen (eerst 50m bad limieten, daarna 25m bad limieten).
Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de limietperiode van 1 juni 2010 tm 29 mei 2011 en hoeft er dus niet meer handmatige ranglijsten gecombineerd te worden!.

Maar er is meer!
Door op de naam van een zwemmer te klikken krijg je een overzicht van zijn/haar gegevens.
Daarbij kan je de persoonlijke records bekijken(gesplitst in 25m bad en 50m bad pr’s) en kan je alle uitslagen van de zwemmer opvragen.
Op dit moment staan de uitslagen vanaf november 2009 tm heden in het systeem, meer uitslagen volgen binnenkort

Zwemmers volgen en berichten achter laten
Als je op zwemrank.nl een account aanmaakt (rechtsboven) krijg je de mogelijkheid om een zwemmer te gaan volgen.
Iedereen die Twitter kent weet hoe dat werkt : je gaat naar een zwemmers z’n details toe en klikt op ‘Follow’.
Vanaf dat moment zie je die persoon genoemd op de home-pagina van zwemrank.nl.
Daarop zie je ook de ‘Wall’ met alle berichten die bij de mensen die jij volgt zijn geplaatst. Wil je zelf een berichtje achter laten, ga dan naar de details van de zwemmer toe en plaats een berichtje op zijn/haar wall.
Bij zwemmers waarvan wij het Twitter account weten zie je verder ook de laatste tweets staan, zodat je ook die rustig kunt lezen.

Al met al dus een mooi begin van zwemrank.nl en verwacht binnenkort maar nog meer leuke en handige onderdelen.
Mocht je zelf nog wensen en idee├źn hebben, stuur dan even een berichtje via het contact scherm of geef hieronder een reactie.
Veel plezier!

Tagged as:

5 Comments

 1. Happy Birthday Zwemrank! Hopelijk vindt iedereen het leuk, we hebben er hard genoeg aan gewerkt. :)

 2. In ieder geval succes met de nieuwe site, maar wel direct een kleine opmerking.

  zwemrank.nl werkt niet, dan krijg de ‘server’s default homepage’. http://www.zwemrank.nl werkt wel.

 3. @Gerrit Klaas : zwemrank.nl doet het nu ook (dus zonder www)
  Verder zijn er weer een paar dingen toegevoegd, zoals een ticker met het laatste nieuws en de mogelijkheid om de NJK ranglijsten op FINA punten te sorteren.

 4. Dag Martin,

  Mooi initiatief, zwemrank. Ben je evt geinteresseerd in tijden van NJK gangers in ‘buitenlandse dienst’? Ik heb er een paar.

  groet

  Bas

 5. Een mooie mogelijkheid om naast Rankings KNZN de resultaten van de zwemmers te volgen. Het zou leuk zijn als een selectie per kring gemaakt zou kunnen worden. Dan zou een standaardinstelling voor de ranglijst per leeftijdscategorie ingesteld moeten kunnen worden. Nu staat die standaard op jaargang 99 en elke keer moet dan in mijn geval 2000 ingesteld moeten worden om de resultaten van mijn zoon te kunnen volgen.
  Daarnaast zou het mooi zijn als er een koppeling zou kunnen komen voor de all-inn ranglijst voor de zwemmers per jaargang.
  Veel succes.

  Gr.,
  Eddy

Leave a Response