Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Touretski trekpleister bij bijscholing NVVZT (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Afgelopen zaterdag was er in het Gelderse Brakel weer een bijscholing van de Nederlandse Vereniging van Zwemsport Trainers, ofwel de NVVZT. Deze organisatie met ondertussen bijna 400 leden is een aantal jaren geleden in het gat gesprongen wat de KNZB liet vallen op het gebied van bijscholing van trainers.
Een mooie locatie, goede onderwerpen en zeer sterke sprekers zorgen ervoor dat de bijscholingen steeds meer trainers uit Nederland, maar ook uit de ons omliggende landen, naar Brakel trekken.
En zonder een van de andere sprekers tekort te willen doen, als een van de sprekers Gennardi Touretski is, de coach achter de successen van Alexander Popov en op dit moment de trainer van Ian Thorpe, dan is het niet vreemd dat de zaal afgeladen vol zit.

Bijna 200 trainers kregen een mooi verhaal te horen over hoe Touretski in het verleden te werk ging met Alexander Popov en wat in zijn ogen de sleutels naar succes zijn. Met hier en daar een grapje over een wandelingetje in de bergen met Popov welke uiteindelijk 12uur duurde (‘Alex vroeg nooit meer waarom we iets deden’), maar ook met visuele hulpmiddelen zoals oude video beelden van trainingen en 2 waterflessen, wist hij de trainers zeer te boeien. En als we dan maar een paar dingen hebben geleerd van hem, dan zijn het wel dat de winnaars van een sprintafstand continu blijven versnellen, de keten van het bewegen verbroken kan worden door 1 onderdeel wat niet mee werkt en dat echte toppers gewoon ‘weten’ hoe ze moeten winnen.

De aanwezigheid van Touretski in Brakel was trouwens ook een mooie aanleiding voor de NOS om die kant op te komen. Zij maakten de volgende beelden :

Tagged as: , ,

Leave a Response