Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Pieter van den Hoogenband zwemstadion bijna klaar voor Swimcup

Email dit bericht Print dit bericht

Met nog slechts een uur of 14 te gaan tot de eerste race gezwommen wordt, is het Pieter van den Hoogenband zwemstadion bijna gereed. Vanmiddag tussen 2 en 4 was er voor de deelnemers de mogelijkheid om nog even het water te voelen en dus een mooie gelegenheid om een blik te werpen op de aankleding van het wedstrijdbad.
Zoals iedere editie van de Swimcup zal er wederom een groot vip gedeelte zijn aan de toeschouwers kant van het zwembad (bij binnenkomst van het bad aan de linker kant). Vanmiddag werd daar de laatste hand aan de constructie en aankleding gelegd en op dit moment worden waarschijnlijk de tafels en stoelen op hun plaats gezet. Zoals op de site van de Swimcup te lezen is zijn er voor vrijdag, zaterdag en zondag speciale vip-arrangementen aan te schaffen, voor respectievelijk 100, 100 en 75euro per sessie per persoon, inclusief een hapje en een drankje.

Grote blikvangers in het bad zijn de 2 enorme banieren die opgehangen werden.
Boven de startblokken prijkt een Chinese banier, een zeer duidelijk verwijzing richting de wereldkampioenschappen komende zomer in Shanghai. Daarvoor zijn de komende 4 dagen de laatste tickets te verdienen en voor veel zwemmers is het erop of eronder.

Voor een aantal zwemmers die deel hebben genomen aan de EK in Boedapest afgelopen zomer is het ticket reeds binnen sinds de Swimcup in Amsterdam, maar bijvoorbeeld Joeri Verlinden (vlinderslag), Moniek Nijhuis (schoolslag), Job Kienhuis (1500vrij) en de heren estafettes zullen de 8 sessies in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion bol staan van de spanning. Zij moeten zich nog zien te kwalificeren voor het toernooi in China.
Bij de dames zal de strijd om de tickets vooral weer hevig worden op de vrijeslag afstanden. Op de 50m vrijeslag lijkt Ranomi na de swimcup in Amsterdam redelijk safe, maar Marleen Veldhuis en Hinkelien Schreuder zijn nog in een bijzonder fel gevecht om de tweede ticket.
Op de 100m vrij zijn er uiteraard weer plekjes in de kansrijke estafette te verdienen, maar voor een individuele start zal er erg hard gezwommen moeten worden. Femke Heemskerk (niet aanwezig in Eindhoven de komende dagen) staat op dit moment bovenaan met 53.70, gevolgd door Ranomi Kromowidjojo met 54.00. En aangezien Ranomi die tijd zwom in Amsterdam waarbij ze nog niet in topvorm verkeerde lijkt het een moeilijke opgave te worden voor Marleen om zich op de 100m vrijeslag bij de eerste 2 te scharen.

Ranomi zal overigens erg prominent aanwezig zijn in het wedstrijdbad, want vanmiddag verscheen haar beeltenis op de 2e banier die werd opgehangen. Gestoken in een badpak van haar nieuwe sponsor Arena hangt zij aan de keerpuntzijde.

Tagged as: , , , , ,

5 Comments

 1. Zijn er nog ergens (live)beelden te zien ?

 2. Ja, deze zijn te vinden op http://www.zwemsport.tv

 3. Grote kans dat ik vanavond de finales ook zal gaan filmen.
  Dan staan ze uiteraard vanavond of morgen hier online.
  Zometeen in ieder geval 1 filmpje van de 50m vlinderslag heren in het stukje over de series van de 1e dag.
  Voor zover mij bekend zijn er geen live beelden beschikbaar via internet.

 4. @Kevin: Ik heb het gezien vanochtend. Beeld was wel zwart tussen de 400 vrij vrouwen en de 50 vlinder mannen

 5. Zie inderdaad dat er een live-stream is op zwemsport.tv.
  Mooi initiatief!

Leave a Response