Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

MNC Dordrecht terug in hoofdklasse

Email dit bericht Print dit bericht

Nadat MNC Dodrecht in het seizoen 2001-2002 nog kampioen van Nederland werd in de Hoofdklasse (toen nog A-competitie genaamd), kwam er langzaam verval in de positie van de club onder Rotterdam. Via 2x een 6e, een 5e, 2x een 8e en een 10e plaats volgde er in het seizoen 2008-2009 degradatie naar de 2e klasse (nu A-competitie). Daarin was MNC vorig jaar met een 9e plaats nog een redelijk onopvallende speler, maar tekende al wel het herstel zich af. Goede scores bij de Speedo Clubmeet en diverse Nederlandse (Junioren) Kampioenschappen waren de voorbode voor het seizoen 2009-2010.
In de eerste ronde van de competitie nam MNC Dordrecht brutaal plaats 2 in, vlak achter AquaNovio-94. Gevolgd door een 5e, 3e en 5e plaats in rondes 2, 3 en 4 kwamen ze uiteindelijk op de laatste plek voor de promotie-degradatie wedstrijd terecht. Vandaag werd die gezwommen in Purmerend en wist MNC Dordrecht 3 naaste concurrenten achter zich te laten. DAW en WZ&PC uit Purmerend bleven met scores van 9544 en 9599 keurig in de hoofdklasse hangen en MNC pakte met 9637.19 de promotie.
Voor ZV Vlaardingen-Schie en LZ1886, in de eindstand van de A-competitie na 4 ronden nog voor MNC Dordrecht geƫindigd was er plaats 4 en 6, Oceanus degradeerde met plaats 5 naar de A-competitie.

De uitslagen van de promotie-degradatiewedstrijd vindt je op zwemrank.nl

Tagged as:

Leave a Response