Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Eiffel Swimmers PSV start gehandicapten afdeling

Email dit bericht Print dit bericht

In mei 2003 hebben de KNZB, NOC*NSF en Gehandicaptensport Nederland de intentie uitgesproken om een verdere samenwerking aan te gaan voor mensen met een beperking en de zwemsport. Bij de start van de wereldkampioenschappen zwemmen voor gehandicapten in het nationaal zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven op 15 augustus 2010, is de KNZB het aanspreekpunt geworden op het gebied van Zwemmen & Handicap tijdens een officiële overdracht. De bovenstaande gebeurtenissen en het feit dat we mogen spreken van een zeer geslaagde WK evenement hebben er toe geleid dat binnen de club Eiffel Swimmers PSV de vraag is ontstaan of de club ook het gehandicapten zwemmen (G-Zwemmen) moet ondersteunen. Het antwoord op die vraag is positief beantwoord, Eiffel Swimmers PSV richt zich op sporters die graag zwemmen als topsport bedrijven en er is besloten om dat ook te gaan opzetten voor het G-Zwemmen.

Binnen de verenging van Eiffel Swimmers PSV is hard gewerkt aan de oprichting van de nieuwe zwemtak en ze zijn trots te kunnen melden dat ze de officiële start kunnen aankondigen op 1 juni 2011. Er is al een kleine groep G-Zwemmers die zich heeft aangemeld en ze verwachten in de nabije toekomst nog meer G-Zwemmers. Heeft u zelf een beperking of weet u iemand in uw omgeving die ondanks zijn of haar beperking fanatiek aan wedstrijdzwemmen doet, dan is er uiteraard meer informatie beschikbaar. Stuur een mail naar 
gehandiceptenzwemmenbijpsv@gmail.com of Rob van Leeuwen op rjvleeuwen@gmail.com.

Tagged as: ,

Leave a Response