Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Z&PV Nuenen neemt voorschot op titel B-competitie

Email dit bericht Print dit bericht

Normaal vindt de 4e ronde van de verenigingscompetitie plaats in het 2e weekend van maart. Dat weekend valt echter in Noord-Brabant samen met de carnavalsvakantie en dus werd er vanuit de Kring Noord-Brabant het verzoek ingediend om deze laatste ronde al 2 weken eerder te mogen zwemmen. Uiteraard werd dit verzoek ingewilligd, waarna de verenigingen uit het zuiden van het land dus niets meer te maken hadden met alle perikelen rond de Amsterdam Swim Cup en het wel of niet landelijk verschuiven van de laatste competitie.

In de hoofdklasse is vanuit het zuiden alleen EiffelSwimmers PSV vertegenwoordigd en aangezien zij hun laatste wedstrijd in Amersfoort afwerken zullen die zwemmers wel in het carnavalsweekend aan de bak moeten (6 maart). In die klasse zijn dus nog geen wedstrijden gezwommen.

In de A-competitie zijn wel al een paar scores bekend en daarbij valt net als in ronde 3 de score van ZC Valkenburg op. Vorig jaar promoveerden zij nog met een mooie score naar de A, maar het vertrek van trainers en zwemmers richting Genk lijkt ook in de 4e ronde een hoop punten te hebben gekost. Dankzij vooral de eerste ronde zullen ze waarschijnlijk wel in de A blijven hangen, al is het maar de vraag of ze er volgend jaar wel wat te zoeken hebben.

In de B-competitie zijn op dit moment een vijftal scores bekend, waaronder die van de koploper Z&PV Nuenen. De club uit de buurt van Eindhoven liet in de laatste ronde zien dat ze niet van plan waren hun leidende positie nog uit handen te geven. Ondanks een aantal zieken wisten ze een score van 5788.47 neer te zetten, vergelijkbaar met de winnende scores van Valkenburg vorig jaar en die van AquaNovio’94 het jaar ervoor. Mochten de concurrenten, ZV Haerlem en de Houtrib, het idee hebben om Nuenen alsnog in te halen in de laatste ronde dan zullen ze dus respectievelijk scores van 5528.56 en 5408.70 neer moeten gaan zetten. Scores die sinds de invoering van het nieuwe programma nooit zijn gehaald.

In de C-competitie weet Hieronymus uit Roosendaal zich met 5591.88 vrijwel zeker van promotie naar de B-competitie, voor zwemclub Eijsden is het met hun totaalscore van 23278.02 nog even afwachten. Totaal 6 clubs lijken in deze klasse te strijden om de 5 promotieplekken, met naast Hieronymus en Eijsden ook nog de Wiekslag, De Spatters, D’Elft Wave en De Berkelduikers. Deze clubs zwemmen hun laatste ronde in de weekenden van 12/14 en 19/20 maart.

Tagged as:

1 Comment

  1. volgens mij moeten we de trainer dan maar feliciteren : @Martin :) :clap

Leave a Response