Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Rafaella Van Nee (12) pakt jaargangrecord (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Vorige week werd in het Sloterparkbad in Amsterdam de eerste Talentcup gehouden. Een wedstrijd voor jeugd en junioren zwemmers, met als bonus voor de snelste junioren de mogelijkheid je te kwalificeren voor speciale finales. Deze finales worden dit weekend gezwommen als onderdeel van de Amsterdam Swimcup en gisteren waren de meiden junioren aan de beurt voor hun finales op de 100m vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrijeslag.
Op 3 van de 4 afstanden was het de snelste dame van vorige week die ook in de finale met de overwinning naar huis ging, behalve op de 100m schoolslag. Daarop verraste Rafaelle van Nee vanuit baan 1 met een tijd van 1.17.44 (50m tijd 37.19). En omdat Rafaella nog maar 12 jaar is betekende dit een nieuw jaargangsrecord. Ze verbeterde het oude record van 1.17.91 wat tijdens de NJK in Amsterdam in 2009 door Lisanne van Avezaath was gezwommen.

Beelden van alle 4 de finales vind je hieronder, voor de uitslagen kan je terecht op de livetiming pagina van de Swimcup.

100m vlinderslag

100m rugslag

100m schoolslag

100m vrijeslag

Tagged as:

Leave a Response