Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

NWK komende december in 50m bad

Email dit bericht Print dit bericht

Met de Olympische Spelen nog een jaartje weg, is afgelopen weekend bij de Amsterdam Swimcup toch door een aantal zwemmers al de eerste stap gezet richting Londen.
De wereldkampioenschappen in Shanghai komende zomer zijn namelijk de eerste wedstrijden waar de limieten voor de Olympische Spelen gezwommen kunnen worden.
Natuurlijk dienen zwemmers die daar de limiet bedwingen op een later tijdstip nog vormbehoud te tonen. De eerste kans die ze daar dan voor hebben is bij het Nederlands Winterkampioenschap in december. Die wedstrijd, normaal gesproken altijd op de kortebaan, zal in december 2011 op de langebaan (50m bad) verzwommen worden. Een toch wel opvallende keuze gezien het feit dat de NK’s juist weer steeds meer als breedte-evenement werden neergezet en deze wijziging vooral voor de Nederlandse top wordt gedaan.

De zwemmers die de limiet of vormbehoud niet weten te halen voor het jaar 2012 aanvangt krijgen vervolgens nog 2 kansen. Ook in 2012 is er in maart weer een swimcup in Amsterdam en een laatste kans bij de swimcup in Eindhoven in april 2012. Op dat moment moet de ploeg voor Londen 2012 compleet zijn en kunnen zij zich in alle rust voor gaan bereiden op de Olympische Spelen.

Tagged as: ,

2 Comments

 1. Is dit al zeker?

  Toch is dit jammer dat daarvoor weer het NK korte baan gebruikt wordt. Aangezien toch een aantal zwemmers liefhebber zijn van het korte baan NK. Juist omdat dit een leuke opstap is naar het NK lange baan.
  Ook zijn de NK’s zoals je al zei juist voor de breedte sport neer gezet. En nu wordt dit voor een aantal (een stuk of 10) toppers omgegooid, zodat deze een extra mogelijkheid hebben om vormbehoud te tonen. En dit terwijl er al 2 swimcups in maart en april daarvoor gehouden worden.
  Waarom niet de SCE in eind november/begin december en de SCA in maart/april.

  Komt er trouwens niet ook nog een EK lange baan in 2012 voor de OS?

 2. Dat de NWK op de langebaan gezwommen wordt heb ik rechtstreeks van Jacco Verhaeren, dus ga er maar vanuit dat dit zo zal zijn.
  De swimcups worden in maart en april gehouden als kwalificatie wedstrijden en waarschijnlijk willen ze er daar 2 van hebben.
  Of er een EK 2012 zal zijn is volgens mij afhankelijk van een land/stad wat het wil organiseren. Wenen zou het in eerste instantie doen, maar heeft het toernooi teruggegeven. En tot nu toe heeft geen andere land/stad aangegeven het te willen doen. In de LEN vergadering die in mei gehouden wordt staat dit trouwens op de agenda, dus daarna zal er wel meer bekend worden.

Leave a Response