Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Laatste dag ASC nog goed voor 4 WK tickets (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Op de 3e en laatste dag van de Amsterdam Swimcup zijn er nog 4 zwemmers in geslaagd een ticket voor Shanghai ‘veilig’ te stellen. Veilig tussen aanhalingstekens, helemaal 100% zeker kunnen de zwemmers pas zijn na de Swimcup in Eindhoven begin april.
Daarbij hoeven Sebstiaan Verschuren en Nick Driebergen op respectievelijk de 200m vrijeslag (1.47.82) en de 100m rugslag (54.81) zich niet echt zorgen te maken. De kans dat er 2 zwemmers sneller dan hen zullen zwemmen in Eindhoven is nihil.
Voor Inge Dekker en Femke Heemskerk op de 100m vrijeslag (53.70) en de 50m vlinderslag (25.92) geldt dat ze nog even in spanning zullen zitten in april. Femke heeft uiteraard veel concurrentie van Ranomi Kromowidjojo (nu al 54.00) en mogelijk Marleen Veldhuis. Inge Dekker zou nog voorbij gestreefd kunnen worden door Marleen en Hinkelien Schreuder.
In dat geval zullen beide dames zich moeten richten op de afstanden waar ze wel zeker op zijn. Femke heeft in ieder geval de 100m rugslag en 200m vrijeslag ‘in the pocket’, Inge zal zeker haar opwachting mogen maken op de 100m vlinderslag. En uiteraard doen beide dames mee in de 4x100m vrijeslag estafette die wederom mee zal gaan strijden om het goud in China.

NOS beelden van dag 3:

Interview met Ranomi na de 3e dag:

Tagged as: , , , , , ,

1 Comment

 1. Opvallend van t weekend tijdens de ASC een nieuw model vrouwenbadpak.

  Dit badpak werd volgens mij gedragen door Inge Dekker in iig 1 serie (100 vrij? ) en Sophie de Ronchi in diverse series van de vlinder.

  Niet een standaard crossback maar een lijf uit 1 stuk tot net onder de schouderbladen dan 1 vrij brede band omhoog naar de nek, die pal onder de nek weer splitst in 2 banden. Alleen de schouderbladen zijn vrij, aansluitend op de voorzijde. Geen idee hoe je daar in komt zonder rits :)

  Geeft waarschijnlijk weer meer ondersteuning van de romp dan een standaard cross back.

  Is dit dan een nieuwe door de FINA toegestane badpakvorm binnen de FINA reglementen? Volgens mij iig niet bij de KNZB reglementen, dus geen idee waarom er dan geen DQ voor het dragen van dit badpak is uitgedeeld ?

  Misschien is hetwel okay … het “FINA-approved” logo was zichtbaar.

Leave a Response