Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Kaartverkoop Londen 2012 morgen van start!

Email dit bericht Print dit bericht

Morgen (15 maart) start de eerste ronde van de kaartverkoop voor de Olympische Spelen van Londen in 2012. Met nog 500 dagen te gaan is dit de eerste kans voor sportliefhebbers om kaartjes te bemachtigen voor het grootste sport evenement ter wereld.
Uiteraard hopen we dat er zoveel mogelijk Nederlanders aanwezig zullen zijn om onze sporters aan te moedigen, waarbij we uiteraard ook hopen op oranje supporters in het zwembad.

Om de kaartverkoop zo eerlijk mogelijk te laten verlopen en een enorme chaos toe voorkomen, heeft de organisatie van Londen 2012 ervoor gekozen de eerste ronde volledig volgens loting te laten verlopen.
Hierbij is het totaal onbelangrijk wanneer je de aanvraag voor kaartjes indient, als het maar voor 19 april om 17.00uur (bij ATP) of voor 26 april 23.00uur op http://www.tickets.london2012.com/ is. Op dat moment wordt de inschrijving gesloten en zal er een loting plaatsvinden voor die kaarten die meer verkocht kunnen worden dan beschikbaar. Reken er maar op dat dit zal gelden voor alle sessies van het wedstrijdzwemmen, want met een capaciteit van 17.500 is het stadion wel groot maar de vraag zal naar verwachting nog veel groter zijn.

Inschrijven voor de loting kan vanaf morgen om 13.00uur op de site van ATP of rechtstreeks op de site van de Olympische Spelen zelf.
Mocht je trouwens kaartjes gaan kopen voor de sessies van het zwemmen, bedenk dan goed dat er altijd mensen zijn die eventueel teveel gekochte kaartjes graag over willen nemen. Zo moeten de meeste ouders van Olympische deelnemers gewoon zelf voor kaarten zorgen.
Dus twijfel je over het aantal kaarten wat je wil bestellen, vraag er dan een paar meer aan. Bij deze bieden wij van zwemsite.nl aan ze tegen kostprijs over te nemen en ten goede te laten komen aan ouders, vrienden en echte fans!
Om kaarten te kunnen kopen zal je wel in het bezit moeten zijn van een VISA kaart, het enige betaalmiddel wat ze accepteren. Voor het wedstrijdschema en de ticketprijzen kan je hier het complete overzicht downloaden.

Olympisch zwembad Londen

Tagged as: , ,

3 Comments

  1. Geldt die VISA-verplichting ook voor kaarten die je via ATP aanvraagt? Ik heb dat (nog) niet op hun site kunnen vinden.

  2. Voor de Olympische Spelen van Beijing was die verplichting er in ieder geval nog niet, maar anders zou ik gewoon even een telefoontje plegen naar ATP.
    Uiteraard zijn we erg benieuwd naar het antwoord 😉

  3. Via ATP zijn entreekaarten ook zonder VISA te bestellen, bijvoorbeeld met iDeal of Master Card, maar betaal je wel 23,8% administratie & behandelingskosten over alle entreekaarten van €252 of minder. Over kaarten met een waarde boven de €252 wordt een toeslag van €62,35 per entreekaart geheven. Indien je via http://www.tickets.london2012.com/ besteld, betaal je zelfs iets minder per entreekaart en enkel eenmalig omgerekend zo’n €14 aan administratie & verzendkosten. Of je bij de ene partij meer of minder kans maakt op de kaarten dan bij de ander durf ik niet te zeggen.

Leave a Response