Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Het is weer dringen bij de dames

Email dit bericht Print dit bericht

Het eerste programma van de 2e dag van de Amsterdam Swimcup bevestigde nog maar eens dat het in de top van de vrijeslag van de dames dringen geblazen is. Op de 50m vrijeslag voldeden 3 dames aan de richttijd voor de WK in Shanghai. Ranomi Kromowidjojo was de snelste met 24.67, voor Inge Dekker met 24.87 en Marleen Veldhuis met 25.09. Voor Hinkelien Schreuder was er vanochtend geen richttijd, maar aangezien haar 25.31 wel onder de vormbehoudtijd was en ze vorig jaar al 24.66 heeft gezwommen bij de EK in Boedapest leidt zij voorlopig nog steeds de dans voor de WK tickets.
Vanmiddag zullen alle 4 de dames uiteraard hun opwachting maken in de finale en zal er meer duidelijk worden over wie er de grootste kans richting de WK maakt. De definitieve beslissing valt over een maand bij de Swimcup in Eindhoven.
Ook in de finale staan Sarah Sjoestroem (25.34), Maud van de Meer (25.73 PR), Martha Matsa (25.80) en Ilse Kraayeveld (26.00).

Op de 200m rugslag wist Nick Driebergen zijn voorlopige ticket voor de WK, verdiend bij de EK vorig jaar, om te zetten naar een definitief ticket. Met 1.59.37 bleef hij onder de vereiste vormbehoudtijd van 1.59.66. Sebastiaan Verschuren deed vervolgens hetzelfde op de 100m vrijeslag. Met 49.16 was hij net iets sneller dan de benodigde 49.34 voor vormbehoud.
Voor een eventuele 4x100m vrijeslag estafette lijken Joost Reijns, Stefan de Die en Bas van Velthoven samen met Sebastiaan de belangrijkste gegadigden. Daarbij zullen de 3 heren waarschijnlijk nog wel wat sneller moeten vanmiddag of over een maand in Eindhoven, want of de 50.58, 51.24 en 51.50 Jacco Verhaeren kunnen overtuigen om de ploeg af te vaardigen is nog maar de vraag.

Op de 200m vrijeslag plaatste Femke Heemskerk zich overtuigend voor de finale. De Nederlandse recordhoudster met 1.56.54 opende de eerste 50m nog snel in 27.51 en liet vervolgens de teugels vieren. Haar eindtijd van 2.01.10 was uiteindelijk goed voor een 2e plaats op 0.05 van de snelste dame van de ochtend Cecille Johannessen. Sarah Sjoestroem gaat als 3e naar de finale met 2.02.70, vlak voor Rieneke Terink (2.02.93). Esmee Vermeulen, Wendy van der Zanden en Joelle Scheps zijn de overige Nederlandse deelnemers vanmiddag, de 8e deelneemster is Verana Klocker.

Tagged as: , , , , , , , , ,

Leave a Response