Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Eerste tekenen van leven in de VS (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Met nog 512 dagen te gaan tot de Olympische Spelen in Londen beginnen de Amerikaanse zwemmers ook weer wat tekenen van leven te vertonen. Uiteraard is voor hen ook de Wereldkampioenschappen in Shanghai het belangrijkste toernooi van het jaar en in de weg daar naartoe wordt deze dagen de Indianapolis Grand Prix gezwommen. Met namen als Michael Phelps, Katie Hoff, Julia Smit, Dana Vollmer en de in Amerika gevestigde Ous Mellouli en Kaio de Almeida en vele andere is het een zeer sterk bezet toernooi.

Op de eerste dag was Phelps die zich weer eens van zijn beste kant liet zien. Met 1.46.27 op de 200m vrijeslag en 51.75 op de 100m vlinderslag zette hij twee beste jaar prestaties neer. Dana Vollmer deed dat op de 100m vlinderslag ook, zelfs 2 keer. In de series zwom ze 58.09, in de finale kwam ze tot 57.66.
De Ierse zwemmer Barry Murphy pakte met 1.00.77 op de 100m schoolslag de bovenste plaats op de wereldranglijst, terwijl Mellouli dat met 4.13.80 op de 400m wisselslag deed.

Vandaag gaat de wedstrijd verder met de 200m vlinderslag, 50m vrijeslag, 100m rugslag, 400m vrijeslag, 200m schoolslag en de 4x200m vrijeslag estafette.

Alle uitslagen vind je hier.

De wedstrijden worden live uitgezonden via Ustream.
Series om 15.00uur (NL tijd), de finales vanaf middernacht :

Interviews van de winnaars van de eerste dag :

Tagged as: ,

Leave a Response