Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Sterk deelnemersveld op Amsterdam Swim Cup 2011

Email dit bericht Print dit bericht

Van 11 t/m 13 maart 2011 vindt de 8ste editie van de Amsterdam Swim Cup plaats. Dit driedaagse toernooi in het Sloterparkbad is het eerste kwalificatiemoment voor de Nederlandse topzwemmers voor het WK 2011 in Shanghai. Daar kunnen de zwemmers een eerste nominatie voor de Olympische Spelen van Londen 2012 verdienen.

Gisteravond is de inschrijving gesloten en de organisatie is verheugd te kunnen melden dat naast de gehele Nederlandse zwemtop er zo’n 100 buitenlandse zwemmers uit 13 verschillende landen deelnemen aan de Amsterdam Swim Cup 2011. Daarbij zullen de in Frankrijk trainende Femke Heemskerk en Inge Dekker in topvorm aan de start in Amsterdam verschijnen. Zij willen in Amsterdam de limieten voor vormbehoud en/of kwalificatie zwemmen voor de Wereldkampioenschappen in Shanghai.

In het Sloterparkbad wordt de Nederlandse top uitgedaagd door sterke buitenlandse zwemmers op verschillende afstanden en disciplines. Zo kunnen we op de 100 meter vrije slag duels tussen de Zweed Stefan Nystrand en de Nederlandse troeven Sebastiaan Verschuren, Stefan de Die, Joost Reijns en Bas van Velthoven verwachten. Nystrand won op het afgelopen EK in Budapest nog zilver op de 50 vrije slag en heeft de afgelopen jaren vele medailles op EK’s en WK’s gewonnen.

Joeri Verlinden komt tijdens de Amsterdam Swim Cup 2011 een goede bekende tegen uit het internationale circuit. De Pool Konrad Czerniak won afgelopen zomer direct achter Verlinden EK brons op de 100 meter vlinderslag. Czerniak komt in actie op alle vlinderslagnummers.

Op de 100 vlinderslag bij de dames krijgt Inge Dekker tegenstand van regerend Europees- en Wereld kampioene Sarah Sjöström. De veelzijdige Zweedse komt ook uit op de 100 en 200 meter vrije slag, waarop ze te maken krijgt met sterke Nederlandse tegenstandsters als Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Marleen Veldhuis en ook Inge Dekker.

De Nederlandse schoolslagzwemsters gaan het opnemen tegen de Franse Sophie de Ronchi (zilver 100 schoolslag op het EK Korte Baan Eindhoven 2010) en de sterke Zweedse Jennie Johansson (brons 100 schoolslag op EK Korte Baan Istanbul 2009). Prima sparringpartners voor Moniek Nijhuis, Tessa Brouwer en Lia Dekker.

Volg verdere ontwikkelingen via www.amsterdamswimcup.nl of twitter: @AmstrdamSwimCup

Tagged as: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response