Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Reacties op comeback Thorpe (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Na de aankondiging van de comeback van Thorpe kon je natuurlijk wachten op reacties uit de hele wereld. We zullen proberen om zoveel mogelijk reacties die we tegen komen hier weer te geven, te beginnen met de reacties uit Nederland.

Jacco Verhaeren
Als coach van Van den Hoogenband heeft Jacco Verhaeren jarenlang Thorpe van dichtbij meegemaakt. Zijn eerste reactie was “Ik hoop dat hij het redt. Hij is er toch lang uit geweest en heeft ook een heel ander leven geleid. Het zal niet meevallen. Maar als hij nu begint, moet het voor hem mogelijk zijn om de Spelen in Londen te halen.”

Sebastiaan Verschuren
In het afgelopen jaar heeft Sebastiaan stevig op de deur geklopt van de gevestigde orde op de 100 maar zeker ook van de 200m vrijeslag. Mocht de comeback van Thorpe een succes worden dan zou een duel tussen Sebastiaan en Ian zeker tot de mogelijkheden gaan behoren. Zelf zegt Sebastiaan over de comeback van Thorpe : ‘Ik ben heel benieuwd wat Thorpe nog kan ‘ Ik hoop dat ik hem voor de Spelen van Londen al tegenkom. Als klein jongetje vond ik het heel gaaf om naar hem te kijken. Het is een sympathieke vent, die op jonge leeftijd al zo goed was. Ik heb altijd tegen hem willen zwemmen, daarom vond ik het ook zo jammer dat hij vijf jaar geleden stopte.” Op de vraag of Thorpe terug kan komen op zijn oude niveau zegt Verschuren
”Iemand van zijn kaliber moet dat kunnen. Hij is de techniek niet verleerd en snelheid heb je zo weer opgebouwd. Die jongen heeft 23 jaar in het water gelegen, dan zal er nog best een redelijke basis zijn. Bovendien geloof ik niet dat hij de afgelopen jaren niks gedaan heeft.” Met een knipoog voegt hij er verder nog aan toe : ”het zou mooi zijn als Aleksandr Popov en Van den Hoogenband ook nog terugkeren”.

Pieter van den Hoogenband
Uiteraard werd ook Pieter om zijn mening gevraagd. Bij Pauw & Witterman had hij er het volgende over te melden.

Paul Biedermann
Een van de mogelijke concurrenten voor hernieuwd Olympisch succes voor Thorpe is Paul Biedermann. Hij was degene die bij de WK in Rome het laatste wereldrecord van Thorpe verbeterd had, die op de 400m vrijeslag.
“Ich finde es gut, dass Ian zurückkommt. Also ich freue mich sehr, mal gegen ihn zu schwimmen und bin gespannt, wie schnell er ist” “Mal sehen, ob er wirklich die 200m Freistil schwimmt. Über mangelnde Konkurrenz konnte ich noch nie klagen”. Vrij vertaald : “Het is mooi dat Ian terugkomt. Het lijkt me zeer leuk om een keer tegen hem te zwemmen, ik ben benieuwd hoe snel hij (nog) is. We zullen overigens zien of hij de 200vrij werkelijk zal zwemmen. Over voldoende concurrentie heb ik in ieder geval niets te klagen.

Bob Bowman
Natuurlijk is iedereen ook zeer geïnteresseerd in de reactie van Michael Phelps, aangezien een Thorpe in topvorm een stevige concurrent van hem zal zijn op de 200m vrij. De coach van Phelps, Bob Bowman, had daarover wel een mening : “He will be fit enough, I think it would be good for everyone if he could swim that.”
“Michael likes to race the best and he’s the best,” “I don’t think age is a factor, I think the timeframe was a factor, but I think he’s very realistic about what he can do,” aldus Bowmann. “Without the suit, I think he will have to adjust his stroke as we have all had to, but I think he can be competitive, for sure and more so without the suit.” “Any relay looks better with him in it for Australia, I’m not sure for us.”

Ian Thorpe tijdens een training in het Ian Thorpe Aquatic centre in Sydney (Foto: Gregg Porteous)

Tagged as: , , , , ,

Leave a Response