Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Ian Thorpe goes for London (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Ian ThorpeEen week of 3 geleden kwam het bericht naar buiten dat Ian Thorpe zijn trainingen hervat had en dat hij speelde met de gedachte om een echte comeback te maken. Vandaag kondigde hij op een persconferentie aan dat het inderdaad serieus is en dat hij zich wil gaan plaatsen voor de 100 en 200m vrijeslag, vooral ook met het oog op de estafettes. Uiteraard staat sport-gek AustraliĆ« op z’n kop, al zijn de meningen over de comeback nogal verdeeld. Oud Olympier Murray Rose denkt dat de comeback van de Thorpedo juist een slechte invloed zal hebben op het Australische zwemmen, omdat het de progressie van jonge sporters kan vertragen. Grant Hackett daarentegen juicht de beslissing van Ian juist toe. Hij denkt dat Thorpe in staat zal zijn zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen en met de estafettes daar op jacht kan gaan naar een medaille.

Het is nog onbekend waar Thorpe de komende maanden zal gaan trainen, de meeste informatie wijst richting het Midden-Oosten en Europa. Wie weet zien we hem wel verschijnen op de Open Nederlandse Kampioenschappen of een Swimcup in 2012 ?

Tagged as: , ,

Leave a Response