Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Comebacks, comebacks en comebacks

Email dit bericht Print dit bericht

Laure Manaudou

Het was groot nieuws vorige week, Ian Thorpe maakt een comeback. Heel Australië was in rep en roer over waarschijnlijk het grootste sportnieuws voor dat land in 2011 (voorlopig in ieder geval). Maar ondertussen moeten we niet vergeten dat de comeback van Thorpe er een is in een langere rij van comebacks van Olympisch en Wereldkampioenen. Zo maakte een andere Australier Geoff Huegill in 2010 een geslaagde comeback bij de Gemenebest spelen (2x goud en 1x zilver) en de WK kortebaan (5e op de 50m vlinderslag) en staat een Australische topper klaar voor haar comeback.

Op 29 juni 2011 zal Libby Trickett (Lenton) haar comeback maken tijdens een speciaal voor haar georganiseerde timetrial. Libby kondigde vorig jaar haar comeback reeds aan, maar had te maken met dezelfde beperkingen die ook Thorpe heeft : de dopingcontroles. Haar 9 maanden op de controlelijst is nog niet vol als in april de Australische kwalificatiewedstrijden voor de Wereldkampioenschappen in Shanghai gezwommen worden, maar als de WK op 17 juli van start gaat is ze wel weer startgerechtigd. Daarom krijgt zij eind juni de kans om zich alsnog voor dat WK te plaatsen. Ze moet dan op de 100m vrijeslag sneller zijn dan de nummer 5 van de kwalificatiewedstrijd. “It’s going to be a massive day,” aldus Trickett

In Europa kan op 19 juni genoten worden van de comeback van een van de meest opvallende verschijningen in het zwembad van de afgelopen jaren, Laure Manaudou. De Olympisch kampioene van 2004 op de 400vrij heeft sinds die spelen op z’n zachts uitgedrukt een enerverend (zwem)leven gehad, met problemen in en buiten het zwembad. In 2009 kondigde ze haar afscheid aan, kreeg vervolgens een dochter met Fred Bousquet en besloot in de herfst van 2010 toch weer te gaan beginnen. Sindsdien heeft ze samen met Bousquet in Auburn getraind (onder trainer Brett Hawke) en bij de 4th Carcassonne Meet maakt ze dus als het goed is haar comeback. Manaudou zal overigens niet deelnemen aan de WK in Shanghai, haar grote rentree staat net als voor Thorpe gepland in Londen 2012.

Wie zal de volgende zijn die zijn of haar comeback aankondigt ?

Tagged as: , , ,

4 Comments

 1. Ik denk dat ik vanmidag een speedootje koop! Reken in 2016 op mij. Rio! Moet kunnen.
  Gr. Gerjan Cats

 2. Geen woorden maar daden GerJan :)
  Bluf … ??
  Denk het wel .. !!!.
  Daarom deze uitspraak: “als je t doet …. ga ik trainen bij de TriVia masters”

  Ben ik in 2016 goed genoeg als trainingsmaat … kan ik met 56 jaar ook mee naar Rio 😛

Trackbacks

 1. Tweets die vermelden Comebacks, comebacks en comebacks | Zwemsite.nl -- Topsy.com

Leave a Response