Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Zaterdagmiddagpauze wordt kort bij NJK in Terneuzen

Email dit bericht Print dit bericht

Nu de voorlopige startlijsten van de Nederlandse Junioren Kampioenschappen online staan op de livetiming pagina van de KNZB kan er een inschatting gemaakt worden van de tijdsduur van de 6 sessies. In eerdere berichten waren we bang dat de ochtendsessies dusdanig lang zouden gaan duren dat er geen middag pauze meer over zou blijven. Gelukkig valt dat op de vrijdag en zondag enigszins mee, die sessies zouden volgens onze inschatting nog net voor 1 uur afgelopen moeten zijn. Voor wie echter op zaterdagochtend in een van de laatste programma’s moet zwemmen (bv de 4x100m vrijeslag meisjes) en ook weer wil inzwemmen bij de middagsessie, die kan beter de boterhammen mee nemen naar het bad. De zaterdagochtend sessie zal even voor 2en klaar zijn en om 15.00uur begint het inzwemmen weer.

Ander speciaal geval zal de wachttijden worden voor medaille winnaars. Zo kan het voorkomen dat de medaille winnaars op de 400vrij bij de jongens junioren 1 rond 16.30uur gezwommen hebben en vervolgens 2 uur mogen wachten op hun ceremonie.
De middagsessies duren overigens ongeveer net zo lang als de ochtendsessies, zo’n 4 uur per stuk. Dus de jongens die individueel en estafette zwemmen in een middagsessie mogen ook vast rekening houden met een warme maaltijd ruim na 8 uur. En dat is als je nog een beetje in de buurt van het zwembad een overnachtingsplek hebt weten te vinden.

Zondagavond kunnen we wel allemaal ‘op tijd’ naar huis, die sessie is ‘al’ om 19.40uur afgelopen. Met een maaltijd onderweg naar huis kunnen de zwemmers uit het hoge noorden misschien nog net voor middernacht thuis zijn.

Aantal zwemmers en series NJK Terneuzen
Tijdstippen NJK Terneuzen

Statistieken met dank aan Frank van Avezaath

Tagged as:

10 Comments

 1. We hebben het steeds wel over hoe vol het zwembad wordt, maar hoe is het eigenlij met de parkeerruimte rond het zwembad. Stel dat ik zwemmers terug naar onze kampeerboerderij moet brengen, dan wordt ik niet vrolijk van als ik ook nog een 20 minuten naar mijn auto moet lopen. En als ik terug ben, dan opnieuw 20 minuten naar een plekje moet zoeken. Weet iemand dit??

 2. Ik zie in het tijdschema staan dat het inzwemmen vanaf 07:00 is. Op de KNZB site staat 08:00 Is dit vervroegd?

  Dan nog, hoe is het voor zwemmers die pas laat in de sessie hoeven te zwemmen, Is er tussen door nog gelegenheid om in te zwemmen?
  Dit zou ook weer ruimte kunnen schelen als er zwemmers later in de sessie komen.

 3. @ Alex ; dit was voorlopig nog een foutje, al hebben wij bij de KNZB het voorstel neergelegd het inzwemmen te vervroegen.
  Verder is er naast het 8 baans wedstrijdbad nog een 5 baans 25m bad aanwezig voor in en uitzwemmen.
  Natuurlijk scheelt het zeker ruimte als zwemmers later komen, al zal het de vraag zijn hoe druk het in dat bad met in en uit-zwemmen zal zijn

 4. Inzwemmen om 07.00 ?

  Dit heb ik opgenomen in de tijdensheet nav een zinsnede uit de PDF met de toelichting op de Limieten en Maatregelen bij de NJK KB. Deze is gepubliceerd op de KNZB Site:
  KNZB => Zwemmen => Kampioenschappen => NJK KB => link Limieten en Maatregelen NJKkb => pdf met uitleg

  Daarin ook de tent / instructiebad voor ploegleiders en zwemmer, tassen niet in bad en alleen ploegleiders en zwemmers in wedstrijdbad.

  Extra Maatregelen
  .. …..
  Vanaf 7.00 uur zal de accommodatie geopend zijn, daarna kan er ook ingezwommen worden zodat de drukte
  tijdens het inzwemmen zich over een langere tijd kan verdelen.
  … ……
  Of dat dit dan strak vanaf 07.00 is, maar in ieder geval eerder dan 08.00

 5. Bedankt, Martin en Frank,

  Allemaal duidelijk. Onze zwemmers gaan er in ieder geval hun voordeel mee doen

 6. In de documenten die ik gekregen heb vandaag staat dat het inzwemmen van 7.15 tot 8.50 is.

 7. Er kan nog wel wat tijd worden gewonnen door een paar jaargangen 200 vlinder samen te voegen.

 8. Beste Gini,

  Voor wat betreft de parkeergelegenheid moet ik je teleurstellen; in 2008 was er al nauwelijks voldoende parkeergelegenheid en iedereen parkeerde op het gras en bij het winkelcentrum aan de overkant. Nu, met vele honderden zwemmers meer en elkaar overlappende ochtend- en middagsessie zal dit er echt niet beter op worden. Tenzij er natuurlijk ook nog een parkeerplaats bij aangelegd wordt, je weet maar nooit! Anders wordt het zwemmers er voor de deur uitzetten, ergens een plekje vinden en ruim voor de zwemmers weer het bad verlaten om ze weer op tijd op te pikken. Zoals al eerder opgemerkt: de taak van de ouders beperkt zich tot sponsor, chauffeur en manusje-van-alles om toch maar te zorgen dat het allemaal nog een klein beet je iets gaat worden. Leuk toch? Dit keer is het niet alleen een uitdaging voor de zwemmers, maar ook voor de ouders. En we gaan er braaf allemaal heen en we doen braaf allemaal ons best. Want dat doe je nou eenmaal voor je kind (eren).

 9. waarom krijg ik geen live beelden kan iemand mij dat vertellen aub?

 10. waarom doen de live beelden het niet?

Leave a Response