Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Live beelden NJK Terneuzen groots aangepakt

Email dit bericht Print dit bericht

Misschien was u er in 2008 ook bij, het NJK werd toen ook in Terneuzen georganiseerd. Destijds hadden het toernooi een leuke primeur: er waren twee webcams in de zwemzaal geïnstalleerd, waardoor de mensen thuis via internet ook het kampioenschap konden volgen. Voor 2011 gaan de organisatie de cameraregistratie echter nog veel grootser aanpakken.

In de zwemzaal zullen 5 camera’s aanwezig zijn:

Deze camerabeelden worden op 1 computer verzameld. Op deze computer is speciale software aanwezig die kan “schakelen” tussen verschillende camerabeelden. Op deze manier wordt een LIVE registratie gemaakt van de zwemwedstrijd die wordt aangeboden op internet, maar ook op ongeveer 10 beeldschermen in het hele complex. Het is de bedoeling dat in elke ruimte één of meerdere schermen aanwezig zijn, zodat alle personen die aanwezig zijn in de accommodatie kunnen genieten van de zwemwedstrijd.

Maar dat is nog niet alles…

Het is u vast wel eens opgevallen dat tijdens grote toernooien op tv de informatie van de elektronische tijdwaarneming op het beeld wordt weergegeven. In onderstaande afbeelding kunt u zien hoe het er tijdens de Olympische spelen in Beijing uitzag:

Tijdens het NJK 2011 komt het er ongeveer zo uit te zien (afbeelding is van OS Beijing, omdat de camera nog niet in de zwemzaal in Terneuzen is geinstalleerd):

De organisatie is zich ervan bewust dat het zeer druk zal worden in de zwemzaal. Met deze cameraregistratie – in combinatie met een hele reeks beeldschermen in de accommodatie – hopen we dat we iedereen kunnen laten meegenieten van de NJK Terneuzen 2011 en er voor de zwemmers een onvergetelijk evenement van te maken.

Naast de cameraregistratie wordt er natuurlijk ook de normale Livetiming aangeboden. Op http://livetiming.knzb.nl/njkkb11/ vindt u binnenkort de startlijsten en tijdens het toernooi alle resultaten.

Dus hou deze zwemsite in de gaten voor meer informatie omtrent de LIVE registratie via internet. Uiterlijk donderdag 27 januari zullen wij de URL voor de LIVE registratie doorsturen naar alle bekende zwemsites. Op de website van de Schelde (www.zpc-deschelde.nl) zal de link uiterlijk diezelfde donderdag te vinden zijn.

Zeg het voort, want wie wil nou niet al die zwemkampioenen LIVE zien zwemmen?

Tagged as: ,

3 Comments

 1. Top van de KNZB en de organisatie van “de Schelde”.
  Hopelijk wordt dit een groot succes, zodat alle toeschouwers in ieder geval hun favorieten kunnen zien zwemmen.

  Ik mis dan nog wel de feedback van het geluid uit de kantine naar de plafond van de zwemzaal, zodat ook de aanmoedigingen gehoord worden door de zwemmers :)
  Oh nee, die horen ze toch niet :)
  Bij diverse verenigingen wordt inmiddels een toeschouwerscarroussel georganiseerd.
  Het blijven natuurlijk pleisters op de wonde, maar dan gaan we het samen maar gezellig maken.
  Ik herriner me een NK Estafette in Dieren (2008 ?) waar de hele dag gependeld is tussen de kantine en de eerst 5 a 10 meter staanruimte van het balkon (bij de start en finish). Op den duur wist iedereen precies van elkaar wie welke series graag echt live wilde zien en kende je de wisselgroepjes :)

  Nog even en dan zijn ook de inschrijvingslijsten bekend. Dan weten we ook definitief wat de zwemmers en begeleiders in de zwemzaal voor een hectische dagen tegemoet gaan. Ik duim er voor dat niet alle potentiele starts ook zijn omgezet in echte inschrijvingen.

  Zo nee, hopelijk komen de organisatie en de KNZB hiervoor ook met creatieve oplossingen.
  Misschien kunnen we onderscheid maken tussen toegangsbewijzen voor sessies en voor zwemmers van bepaalde programma’s. Er is immers een apart inzwembad.
  Zodat niet de 250 zwemmers / 125 zwemsters die alleen komen voor die ene start van de 50 en 100 vrij, al inzwemmen om daarna 2 a 3 uur lang in de zwemzaal rond te hangen wachtend op die ene start.
  Dat is organisatorisch een uitdaging, maar komt het zuurstofniveau en het klimaat in de zwemzaal, en belangrijk daarmee de prestaties, wel ten goede. Hoewel dit natuurlijk ook weer killing is voor de teamspirit.

 2. Dit is een heel mooi initiatief en tegemoedkoming van de organisatie die de laatste dagen toch wel veel over zich heen krijgt.
  We zullen het zien. We hebben tegen onze kinderen, er zwemmen er 2, gezegd, ook al zie je ons waarschijnlijk niet op de tribune, we zijn wél ergens in het ‘pand’ aanwezig. Maar hoe willen ze dat nu gaan doen met de kaarten, stel je kind moet de eerste sessie zwemmen, moet je dan weer van de tribune af en wachten op de volgende om toegelaten te worden? Als iedereen blijft zitten,(Er zijn vast mensen die dat doen) mag je wel een uur voor het inzwemmen aanwezig zijn en dan passen we er echt niet met z’n allen in!
  In 2008 waren we er ook bij en op het moment dat onze zoon moest zwemmen mochten we NIET naar de tribune ( brandveiligheid werd ons verteld) en hebben dus door het raam moeten kijken hoe hij naar een derde plaats zwom. Wij zijn dus al voorbereid!

 3. Mooi werk van Kevin Hondsmerk om de NJK zo in beeld te brengen!

Leave a Response