Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Ian Thorpe hervat training

Email dit bericht Print dit bericht

Ian ThorpeEr bestaat een gerede kans dat Ian Thorpe bij de Olympische Spelen van Londen in 2012 weer in het water te bewonderen zal zijn. De in 2006 gestopte topzwemmer uit AustraliĆ« (nu 28 jaar oud) heeft volgens de laatste berichten de training hervat. Volgens zijn zaakwaarnemer David Flaskas is het echter nog te vroeg om te spreken over een rentree. ”Hij beseft dat hij nog heel veel kilometers heeft te gaan voordat hij weer op topniveau zou kunnen meedoen.”
“Thorpe gaat nog steeds graag de strijd aan. Maar voorlopig geniet hij er vooral van en zoals hij eerder heeft gezegd: zeg nooit nooit”, aldus Flaskas in de Australische media.Thorpe was jaren de grote rivaal van Pieter van den Hoogenband. De Nederlander kaapte bij de Olympische Spelen van 2000 in Sydney het goud op de 200 vrij voor de neus van favoriet Thorpe weg.

Bij de WK in 2011 kan Thorpe in ieder geval nog niet aan de start verschijnen. Om weer aan (internationale) wedstrijden mee te mogen doen moet hij eerst negen maanden op het register voor dopingtesten staan. Daardoor is het onmogelijk voor hem om zich op tijd te kwalificeren voor de WK in Shanghai.

Tagged as: , ,

2 Comments

  1. The man comes back:D

Trackbacks

  1. Tweets die vermelden Ian Thorpe hervat training | Zwemsite.nl -- Topsy.com

Leave a Response