Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Ranomi Kromowidjojo wereldkampioen! (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Ranomi KromowidjojoNatuurlijk stond ze dik eerste op de wereldranglijst en natuurlijk verwachte ze zelf dat ze de wereldtitel op zou gaan eisen, maar uiteindelijk moest er natuurlijk nog wel voor gezwommen worden. In de finale was de start misschien niet zoals we van Ranomi gewend zijn, maar op de laatste 25m liet ze er geen twijfel meer over bestaan. Op dit moment is ze de absoluut snelste zwemster ter wereld en dus mocht Ranomi Kromowidjojo na 51.45 seconden haar armen in de lucht steken zich wereldkampioene noemen.
Achter Ranomi was er (ook dankzij een super laatste 25m) zilver voor de tweede Nederlandse in de finale, Femke Heemskerk. Zij kwam tot een eindtijd van 52.18, net genoeg om Natalie Coughlin met 52.25 naar een 3e plaats te verwijzen.

Op de 100m wisselslag was er ondanks een matige schoolslag en dankzij een zeer sterke vrijeslag brons voor Hinkelien Schreuder. Ariana Kukors uit de Verenigde Staten was met 58.95 de snelste, Kotuku Ngawati werd 2e in 59.27.

In de finale van de 200m rugslag kon Sharon van Rouwendaal niet voor een stunt zorgen door een medaille te pakken, maar met 2.04.10 vestigde ze wel wederom een Nederlands record. Bij de EK in Eindhoven had ze dat op 2.04.10 gezet. Uiteindelijk was de tijd van vandaag goed voor een 5e plaats in haar eerste WK finale.
Die zelfde plek was er ook voor Inge Dekker op de 50m vlinderslag. Met 25.48 zwom ze een nette tijd, maar om het podium te halen was 25.24 nodig geweest. Therese Alshammar pakte het goud in 24.87 al leek het er sterk op dat Felicity Galvez eerder bij de muur was. Blijkbaar was haar aantik onder de maat, met 24.90 moest zij genoegen nemen met het zilver.

Op de 200m wisselslag bij de heren was er wederom een wereldrecord voor Ryan Lochte. Met Michael Phelps (tijdelijk) buiten beeld is het Lochte die zijn plek in de schijnwerpers claimed en met 1.50.08 heeft hij daar het volste recht op!

Een andere ster die zijn status dik waar maakte tijdens de finales was Cesar Cielo. Hij domineerde de 50m vrijeslag van start tot finish en tikte aan in een wereldtijd van 20.51. Alleen Roland Schoeman en Amaury Leveaux zijn in het snelle pakken tijdperk sneller geweest, voor die tijd stond het wereldrecord op naam van Stefan Nystrand met 20.93 van de worldcup in Berlijn 2007.

Tagged as: , , , , , ,

1 Comment

  1. Ik denk dat ik een nieuwtje heb voor de redactie en alle zwem fans (ik heb het namelijk op nog geen enkele Nederlandstalige website gelezen). Via de Engelstalige versie van wikipedia stuitte ik op de limieten voor de Olympische Zomerspelen 2012. Via deze link (http://www.fina.org/H2O/index.php?option=com_content&view=article&id=1691&Itemid=764) zijn ze te vinden (inclusief ontwikkeling van de limieten sinds 2000).

Leave a Response