Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Ranomi Kromowidjojo Tele-sportvrouw van 2010

Email dit bericht Print dit bericht

Ranomi KromowidjojoOp de Telesport pagina van de Telegraaf verscheen vandaag het bericht dat Ranomi Kromowidjojo gekozen is tot Nederlandse sportvrouw van het jaar. De lezer van Telesport.nl kozen massaal (55 procent) voor de zwemsters. Kromowidjojo kreeg begin dit jaar de schrik van haar leven toen ze werd getroffen door hersenvliesontsteking. De 20-jarige zwemster herstelde wonderbaarlijk snel en vestigde zich onmiddellijk weer tussen de mondiale toppers. Eerst greep ze in Eindhoven met viermaal goud de macht tijdens het EK. Daarna veroverde Kromowidjojo in Doebai ook nog eens drie wereldtitels.

Top 3 Nederlandse sportvrouw van het jaar
1. Ranomi Kromowidjojo (55%)
2. Nicolien Sauerbreij (34%)
3. Ireen Wüst (4%) en Marianne Vos (4%)

Tagged as: ,

Leave a Response