Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

60km zwemmen voor ‘Doe een wens’

Email dit bericht Print dit bericht

Bente en RoanVorig weekend waren in Amsterdam de Nederlandse kampioenschappen kortebaan met deelnemers uit heel Nederland. Een van hen was de 14 jarige Bente van Bergen die namens Zeester-Meerval uit Uden aan de start verscheen. Op de 50m vlinderslag wist zij in de series een nieuw Brabants Record neer te zetten met 29.51, om dat in de B-finale nog eens aan te scherpen tot 29.13. Een mooie prestaties, maar eentje die in het niets valt bij wat ze op 7,8,9 en 10 februari gaat doen.

Op de genoemde data gaat Bente in het zwembad in Schijndel, verdeeld over 8 sessies van 3 uur, totaal 60km zwemmen. Daarmee wil ze geld op halen voor stichting ‘Doe een wens’. Deze stichting probeert de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte te vervullen. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen.
Het broertje van Bente is zo’n patiënt, in februari is bij Roan leukemie geconstateerd. En dus wil Bente zich gaan inzetten voor stichting ‘Doe een wens’ zodat Roan en hopelijk nog vele andere kinderen zijn wens in vervulling kan zien gaan.

Uiteraard heeft ze hulp nodig van iedereen die maar wil helpen. Dat kan door haar te sponsoren en te komen ondersteunen begin februari. Je kan haar sponsoren, door een bedrag te storten op rekeningnummer 748484183. t.n.v Actie Stichting “Doe Een Wens”. En als je haar dan een mailtje ( bentevanbergen@hotmail.com ) stuurt, krijg je een uitnodiging voor haar duurrace.
Ben je een zwemmer en wil je Bente bij haar uitdaging fysiek steunen dan kan dat ook. In haar poging de 60km te volbrengen heeft ze nog wel wat mensen nodig met haar mee willen zwemmen.

Meer informatie over de actie van Bente vind je op haar website http://www.zwemmentegenkanker.nl en over de stichting op http://www.doeeenwens.nl

2 Comments

  1. Bente, wij (Zeester maar ook de kring) zullen er alles aan doen om je te helpen!!
    Go for it, and make your and others dreams come through!

Leave a Response