Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

3e wereldtitel op rij voor Nederlandse dames (video)

Email dit bericht Print dit bericht

De 4e finale dag van de Wereld Kampioenschappen Kortebaan in Dubai heeft voor Nederland weer een gouden medaille opgeleverd. In het laatste programma van de dag, de 4x100m vrijeslag bij de dames, was het Nederlandse team overduidelijk de snelste. Femke Heemskerk, Inge Dekker, Hinkelien Schreuder en Ranomi Kromowidjojo wisten een tijd van 3.28.54 op de klok te zetten en hielden daarmee de Amerikanen 8 tienden achter zich. Vooral de splittijd van Hinkelien (52.32) was van een bijzonder hoog niveau, het was haar snelste splittijd ooit. Ranomi was met 51.42 de snelste van het hele veld, ondanks de nogal veilige overname van 0.37. Helaas was de winnende tijd net geen wereldrecord, want dat staat sinds de NK kortebaan van 2008 in Amsterdam op 3.28.22, toen met Marleen Veldhuis als slotzwemster in 50.98.

In de finale van de 100m schoolslag bij de dames was er geen verdere eer te behalen voor Moniek Nijhuis. 2 weken geleden wist ze bij de EK kortebaan in Eindhoven nog de titel op te eisen, nu moest ze genoegen nemen met plaats 8.
In de halve finales van de 50m schoolslag bij de mannen en de 50m vrijeslag en 100m vlinderslag bij de dames was wel Nederlands succes te melden. Robin van Aggele plaatste zich als 3e voor de finale van morgen door vanuit de buitenbaan de eerste halve finale te winnen. Was hij vanochtend nog bijna uitgeschakeld, hij had maar 0.01 over op Lennart Stekelenburg die net buiten de halve finale eindigde, vanmiddag liet hij zien dat er morgen toch rekening met hem gehouden moet worden. Bij de 100m vlinderslag dames was er een keurige 6e plaats voor Inge Dekker. Ook zij mag morgenmiddag dus op herhaling in de finale. In de halve finale van de 50m vrijeslag dames deed Ranomi wat ze de afgelopen dagen al vaker deed : winnen. Met 23.71 gaat zij als snelst door naar de finale, Hinkelien plaatste zich als 4e voor de eindstrijd.

Samenvatting van de finales van dag 4 :

Reactie Moniek :

Reactie Ranomi :

Reactie Hinkelien :

Reactie Robin :

Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response