Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Startlijsten ONK kortebaan 2010 gepubliceerd

Email dit bericht Print dit bericht

Vandaag zijn de startlijsten voor de Open Nederlandse Kampioenschappen kortebaan gepubliceerd en het lijkt erop dat ondanks de EK kortebaan de week ervoor en de WK kortebaan tien dagen erna, het aantal Nederlandse toppers wat meedoet nog best behoorlijk is. Uiteraard staan er een aantal namen tussen waarvan bekend is dat zij de WK kortebaan zullen laten schieten, zoals Marleen Veldhuis. Zij kiest ervoor om zich nog even te laten zien op het ONK, op de 50 en 100m vrijeslag en de 50 en 100m vlinderslag. Op al die afstanden moet heeft ze concurrentie van Hinkelien Schreuder die buiten deze 4 afstanden ook nog ingeschreven staat op de 50m rugslag en de 200m wisselslag. Op de 200m wisselslag krijgt ze concurrentie van Lieke Verouden die op haar beurt op de 400m wisselslag de strijd aan mag gaan met Sharon van Rouwendaal.

Bij de heren zijn de meest opvallende namen die van Joeri Verlinden (50, 100 en 200m vlinderslag), Nick Driebergen (50, 100 en 200m rugslag) en Lennart Stekelenburg (50 en 100m schoolslag). Verder valt het startveld op de 200m vrijeslag bij de heren nogal op met nummers 1 tm 3 van de plaatsingslijst van E.ON-NZA (Stefan de Die, Joost Reijns en Bas van Veldhoven), gevolgd door 6 maal Eiffel Swimmers PSV (Job Kienhuis, Patrick Janssen, Rutger van Oosterhout, Pieter Timmers, Arjen van der Meulen en Dion Dreessens).

De volledige startlijsten zijn te vinden op de livetiming pagina van de KNZB.
Daarop ook de inschrijfstatistieken, waar vooral de volledige afwezigheid van estafette teams van Trivia niet verwacht was.

Tagged as: , , , , , , , ,

5 Comments

 1. Hoi,

  Uitlegje waarom geen estafettes: Dames hebben we geen enkele kans op eremetaal en daarom willen we onze dames sparen voor hun eigen afstanden. Heren zouden evt. 2 x brons kunnen halen , ware het niet dat bij de wissel we onze snelste RC zwemmer missen vanwegen enkel klachten. Lopen we niet meer in. 2 van de vrijeslag zwemmers willen heel graag het hele weekeinde vlammen op hun individuele afstanden , finales halen en prijzen pakken. Soms moet je keuzes maken.

  Wat mij opviel aan de inschrijflijsten is dat het dit jaar mogelijk is om met je PR in te schrijven zonder dat je het afgelopen jaar die afstand hebt gezwommen. 200m wissel heren.( jullie begrijpen , dit is natuurlijk allemaal eigen belang) Hartstikke leuk dat er veel mannen die afstand willen zwemmen en deelname van toppers maakt het tournooi alleen maar leuk. En eventuele winst alleen maar meer bijzonder. Alleen ik kan nergens in de statuten vinden dat dat mag en waar je dat dan kan aanvragen. Ik heb namelijk ook nog 2 zwemmers die hun PR ruim binnen de limiet hebben , maar wegens omstandigheden het limietje niet hebben kunnen halen. Die doen nu niet mee ( en in mijn ogen terecht). Ik loop nog niet zolang mee in het zwemwereldje, maar kan mij iemand vertellen of dit een normale gang van zaken is?

 2. Zover mij bekend is dit inderdaad niet de juiste gang van zaken.
  Kijkend naar de zwemmers die het betreft (Joost Reijns en Nick Driebergen op de 200ws en Ranomi Kromowidjojo op de 100rug) hebben zij inderdaad hun inschrijftijden RUIM buiten de limietperiode gezwommen.
  Een paar copy-paste teksten uit de bepalingen zoals te vinden op de KNZB site :

  • Limieten kunnen worden behaald vanaf 1 december 2009 tot en met 14 november 2010
  • Alle gerechtigd ingeschreven deelnemers welke binnen de gestelde periode(n) de limiet hebben gezwommen worden zondermeer geplaatst.
  • Voor onvolledige of onjuiste inschrijvingen, die niet voor sluiting van de inschrijftermijn zijn gecorrigeerd, en voor inschrijvingen die na sluiting van de inschrijftermijn worden ontvangen wordt een administratieve heffing in rekening gebracht (zie de bijlage “tarieven, administratieve boetes en administratieve heffingen Handboek Zwemmen”).

  Naar mijn mening dienen deze zwemmers uit de startlijsten verwijderd te worden en er een adminstratie heffing in rekening gebracht te worden

 3. In een reactie via mail laat de KNZB weten dat het geen fout betreft, de genoemde zwemmers zijn in overleg met en op verzoek van bondscoach Jacco Verhaeren toegevoegd.
  Dus als je zwemmers hebt die overduidelijk het niveau aan kunnen, maar niet voldaan hebben aan de limiet binnen de gestelde limietperiode, stuur dan een mail naar Jacco met het verzoek die zwemmer als nog toe te laten voegen (?)

  Sorry hoor, ik gun het deze zwemmers van harte!, maar dit kan toch eigenlijk niet ?
  Zelfs de slotbepaling “Het KNZB bondsbestuur behoudt zich het recht van wijziging voor indien de omstandigheden dit noodzakelijk maken.” dekt dit niet, tenzij er een bepaling is toegevoegd met als strekking :
  “De bondscoach heeft het recht om zwemmers zonder limiet toe te voegen, als zij in het verleden hebben aangetoond het niveau van de kampioenschappen op die afstand aan te kunnen.”

 4. Moet je wel opschieten met die mails. Gaat allemaal niet zo rap. Ik had zelf een mail in Juli naar TD Jacco gestuurd over extra nederlandse deelnemers aan het EK nu in Eindhoven: plek zat, weinig deelname andere landen ( of C zwemmers uit Frankrijk) en voor enkelen een enorme stimulans om verder te gaan en echt topzwemmer te worden. Je kan er zo 8 opnoemen. Zou eind september op teruggekomen worden. Ook vandaag weer niets in mijn mailbox.

  Succes met voorbereidingen NK en tot volgende week.

 5. Tja, wat zal ik zeggen:
  Alle mensen zijn gelijk, maar sommige mensen zijn meer gelijk dan anderen?

  Quote:
  Technisch directeur Jacco Verhaeren gaat in december met vier zwemmers en zes zwemsters naar de wereldkampioenschappen kortebaan in Dubai. Hij heeft dit zondag na de Europese titelstrijd in het 25-meterbad in Eindhoven bekendgemaakt.

  Bij de mannen gaan Nick Driebergen, Robin van Aggele, Lennart Stekelenburg en Joeri Verlinden van start bij het mondiale toernooi de Verenigde Arabische Emiraten. Femke Heemskerk, Inge Dekker, Ranomi Kromowidjojo, Hinkelien Schreuder, Sharon van Rouwendaal en Moniek Nijhuis kwalificeerden zich bij de vrouwen.

  Job Kienhuis gaat niet mee. Hij bleef op de 1500 meter vrij slechts 0,16 boven de limiet, maar Verhaeren toonde geen coulance voor hem. ,,Limiet is limiet. Ik ben daar niet vanaf geweken, want we willen met een sterke ploeg naar de WK.”

  Unquote

Leave a Response