Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Sponsorcontracten voor Sebastiaan Verschuren en Mike van der Zanden

Email dit bericht Print dit bericht

In Leusden hebben Lammie Winters van Speedo Nederland BV, Mike van der Zanden en Sebastiaan Verschuren hun handtekening gezet onder een verbintenis waarbij de zwemmers de komende 2 jaar volledig zullen worden voorzien van het beste Speedo materiaal wat er op zwemgebidd geleverd wordt. De contracten lopen tot einde 2012, met inbegrip van voor Mike de Paralympische Spelen en Sebastiaan de Olympische Spelen van Londen.

Mike van der Zanden
Het is voor het eerst dat Speedo persoonlijk kledingsponsor is van een zwemmer met een lichamelijke handicap. Van der Zanden, opgegroeid bij PSV Eindhoven (23) komt uit in de klasse S 10 en geldt als mondiale topper met een prachtige erelijst. Bij de Paralympische Spelen van Athene 2004 en Beijing 2008 haalde hij het podium met respectievelijk brons op de 100 meter vrijeslag en 100m vlinderslag.

Bij de onlangs in Eindhoven gehouden IPC Wereldkampioenschappen zwom Van der Zanden naar zilver op de 100 meter vlinderslag. De Brabander van origine is niet alleen bezig met zwemmen. Hij zet zich in op meerdere fronten.

Naar aanleiding van de zilveren medaille op de WK in Eindhoven is het duidelijk wat er nog moet gebeuren om de gouden missie naar Londen te volbrengen. Hiervoor is de Mike van der Zanden Foundation in het leven geroepen. Naast de ambitieuze missie is er ten doel gesteld om zo veel mogelijk talent naar een vergelijkbare droom te helpen en om jonge gehandicapte kinderen in beweging te brengen. Maar ook vooral om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met een lichamelijke beperking.

Sebastiaan Verschuren
Al enkele jaren geldt Sebastiaan Verschuren als een zwemmer met toekomst perspectief. In 2009 kwam zijn talent voor het eerste tot volle wasdom tijdens de wereldkampioenschappen in Rome. Daar schaarde hij zich bij de wereldtop door het bereiken van de finale op de 200 meter vrije slag.

Die prestatie was geen toevalstreffer want de zwemmer, die uitkomt voor het NTC E.ON-NZA, slaagde er in augustus van dit jaar in om bij de Europese kampioenschappen Boedapest als eerste zwemmer na Pieter van den Hoogenband het podium te halen op de 200 meter vrije slag. Een tweede bronzen medaille behaalde Verschuren als lid van de Nederlandse ploeg op de 4×100 meter wisselslag estafette.

Sebastiaan Verschuren maakt al vijf jaar deel uit van de Nederlandse ploeg bij grote toernooien. Hij debuteerde als 1500 meterspecialist bij de EK in Boedapest 2006, maar groeide daarna langzaam uit tot een specialist op de 100 en 200 meter vrije slag, waarop hij inmiddels de nationale titels bezit in 2009 en 2010.

Bij de komende Europese kampioenschappen korte baan in Eindhoven (25 t/m 28 november) zal hij starten op zijn favoriete afstanden. Speedo Nederland BV is al meer dan 40 jaar kledingsponsor van de Koninklijke Nederlandse zwembond (KNZB). Het van oorsprong Australische merk is al sinds 1928 koploper in de badkledingbranche.

Tagged as: , , ,

Leave a Response