Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Sebastiaan Verschuren mist EK en WK kortebaan met gebroken vinger

Email dit bericht Print dit bericht

Sebastiaan Verschuren

Sebastiaan Verschuren kan deze maand niet meedoen aan de Europese kampioenschappen kortebaan in Eindhoven. Hij heeft donderdag bij de training zijn vinger gebroken, meldde teammanager Aad van Groningen van de KNZB donderdag.
Het herstel neemt naar verwachting zes weken in beslag. Verschuren moet daarom ook een streep zetten door de wereldtitelstrijd in het 25-meterbad, in december in Dubai. Het ging mis bij Verschuren bij het inleggen van de lijnen in het Sloterparkbad in Amsterdam. Zijn hand kwam tussen de katrol terecht waarop de banen bevestigd zijn.

Domme pech
”Bij het uitrollen ging de katrol spinnen en kwam hij er met zijn hand tussen”, lichtte zijn trainer Martin Truijens toe. ”Dit is echt heel domme pech en heel sneu voor hem ook. Hij stond precies op de verkeerde plek.”
”Het is zonde want hij was zo goed bezig. Ik had er vertrouwen in dat Sebastiaan bij de EK en zeker ook de WK goede resultaten zou gaan neerzetten. De voortekenen waren goed, maar dat kunnen we nu helaas niet waarmaken.”
Truijens, die de onfortuinlijke Verschuren voor onderzoek naar het ziekenhuis bracht, hoopt dat zijn pupil de komende tijd wel wat kan blijven trainen.

Zwemgips
”We zullen het herstel zo kort mogelijk proberen te houden. Ik heb ook begrepen dat hij met een soort zwemgips misschien toch nog het water in kan. We moeten maar proberen dit snel positief om te zetten en moeten ons straks gaan richten op de voorbereidingen voor de wedstrijden op de langebaan.”
Verschuren veroverde afgelopen zomer bij de Europese titelstrijd langebaan in Boedapest een bronzen medaille op de 200 meter vrij. Ook eindigde hij als derde met de mannenploeg op de 4×100 meter wisselslag.

Twitter
Dat er iets met Verschuren was gebeurd liet hij vanochtend zelf weten op Twitter door een foto te plaatsen met het bericht “Not the place I want to be right now. #ziekenhuis #hospital”. Uiteraard leeft de hele zwemwereld met Verschuren mee en wordt hem door diverse mensen een hart onder de riem gestoken. Zo plaatste Ranomi Kromowidjojo de tweet “Mn EJK-maatje @sverschuren zwemt geen EK en WK korte baan.. shit zooi.. Hoop dat ie zich niet zo verveeld als ik van de zomer #klote” en had Eiffel Swimmers PSV trainer Patrick Pearson nog wel een goede tip over de lijnen “@sverschuren Balen Balen… Voortaan ruimt Martin zelf de lijnen op ; – ) Hou je taai! Moedig je maten aan en kijk vooruit naar april!”

Tagged as: , , , ,

Leave a Response