Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Pieter van den Hoogenband zwemstadion in gereedheid gebracht (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Met nog een kleine week te gaan voor de Europese Kampioenschappen kortebaan in Eindhoven van start gaan, wordt er met man en macht gewerkt om het bad gereed te krijgen. Uiteraard moeten er zelf aan een bad als het Pieter van den Hoogenband zwemstadion behoorlijk wat gebeuren om het geschikt te maken voor een EK. De afgelopen dagen zijn de 2 jaar oude startblokken verwijderd en vervangen door gloednieuwe, met trackstart plateau. Deze startblokken zijn al enige tijd in gebruik en reeds eerder onder andere geplaatst in het Sloterparkbad in Amsterdam, de Welle in Drachten en het nieuwe zwembad in Dordrecht. Het is de bedoeling dat in de komende tijd ook de overige blokken in het bad vervangen worden, waarbij het om totaal 46 startblokken gaat!

Boven het 2e deel van het 50m bad is met steigermateriaal een tribune opgetrokken uit het water en een loopbrug aangelegd vanaf de entree van het bad. Deze tribune is tijdens de finales bedoelt voor de VIP’s, welke dan een zeer mooi uitzicht hebben op de opkomst van de zwemmers, de race en de prijsuitreiking. Tijdens de series mogen ook de mensen met een premium ticket op deze tribune plaats nemen. Uiteraard moet er in de komende dagen nog behoorlijk wat gebeuren aan de aankleding van de tribune, maar naar verwachting zullen alle werkzaamheden in de loop van zondag afgerond zijn.

Verder wordt er ook in de achtergrond hard gewerkt aan het opbouwen van het bad. Bij de entree is de eerste scheiding tussen toeschouwers, medewerkers en sporters al te zien en in de gang richting de kleedkamer kwamen we al een aantal massage tafels tegen.

Alles lijkt onder controle en ruim op tijd gereed om er een fantastisch toernooi van te maken. Mochten er nog mensen zijn die toch nog een ochtend willen komen kijken, voor de series op alle dagen en de finales van donderdag zijn nog kaartjes te krijgen op de site van het toernooi.

Tagged as: ,

Leave a Response