Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Kwalificatie eisen EJK 2011 bekend

Email dit bericht Print dit bericht

Bondscoach jeugd en junioren Titus Mennen heeft de kwalificatie eisen voor de Europese Jeugd Kampioenschappen in Belgrado 2011 bekend gemaakt. Hierbij is als richtlijn genomen dat een zwemmers die zich plaatst voor het EJK in staat moet zijn om minimaal de halve finale te halen. Daarbij zijn de de richttijden die gezwommen moeten worden zijn gebaseerd op plaats 16 van de geschoonde Europese ranglijst. Zoals al verwacht zijn de gestelde eisen wederom sneller dan die van afgelopen jaar, op maar liefst 10 onderdelen moet weer harder gezwommen worden dan in 2010.

Kwalificatie voor het EJK kan afgedwongen worden op 2 wedstrijden, te weten de Swimcup in Eindhoven (7 tm 10 april) en het Open Nederlands Kampioenschap in Eindhoven (10 tm 12 juni). Per afstand is er plaats voor maximaal 4 zwemmers, een eventuele estafette wordt alleen ingeschreven als deze volgens de bondscoach van voldoende niveau is.

Opvallend is een aanvullende regel voor kwalificatie tijdens de Swim Cup in Eindhoven. Tijdens de Swim Cup Eindhoven is het aannemelijk dat, gezien het sterke senioren deelnemersveld, de gegadigden de richttijd dienen te zwemmen in de ochtendsessies omdat de kans op het halen van de finale niet groot is. Daarom is besloten tot de volgende toevoeging: Gegadigden die in staat blijken de gestelde EJK richttijd tijdens een ochtendsessie te benaderen binnen een marge van 1% worden definitief genomineerd voor deelname aan de Europese Jeugd Kampioenschappen. Deze marge geldt uitsluitend voor de Swim Cup Eindhoven en uitsluitend voor de ochtendsessies. Bij het behalen van een finale tijdens de Swim Cup Eindhoven dient de oorspronkelijk aangegeven richttijd, zonder marge, behaald te worden.

Kwalificatie eisen EJK Belgrado 2011

Tagged as: ,

1 Comment

  1. Dan kun je zeker voor de lange afstanden beter in de series zwemmen, want als je de pech hebt dat je in de rechtstreekse finale zit moet je veel harder zwemmen.

Leave a Response