Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Jeugdranglijsten ONK kortebaan in concept beschikbaar (update)

Email dit bericht Print dit bericht

Op de site van de KNZB zijn de concept ranglijsten van de jeugd (en langeafstanden junioren) verschenen. Deze ranglijsten moeten na dit weekend als basis gaan dienen voor de inschrijving door de top-8 van de jeugd 1 en jeugd 2 zwemmers. Uiteraard moeten de uitslagen van komend weekend nog in deze ranglijsten verwerkt worden, dus inschrijvingen is nu nog niet mogelijk, maar de overige tijden uit de limietperiode zouden er wel in moeten staan. Daarbij wil de KNZB graag dat de rest van Nederland controleert of de ranglijsten kloppen, getuige de laatste regel : “Mist u resultaten? Dan zijn deze waarschijnlijk niet geladen in de Webkalender. Laat het ons weten!”

Natuurlijk hebben we direct even een blik op de ranglijsten geworpen en die laatste zin staat er niet voor niets…. Vanuit voor ons bekende zwemmers keken wij in de ranglijsten van de meiden jeugd 2 en op de 100m vlinderslag mist bijvoorbeeld Femke Leenstra in haar geheel. Dit terwijl zij met haar 1.04.78 van de NK kortebaan 2009 de ranglijst zou aanvoeren. En op 13 februari 2010 is ze in Winschoten ook nog tot 1.06.02 gekomen.
Bij de jongens jeugd hadden we Sven Kardol in de gaten op de 50m rugslag. Hij staat in de ranglijst met 28.39 uit Aken op plaats 5. Echter wij hebben binnen de limietperiode de volgende snellere tijden beschikbaar :
27.54 – 29 december 2009 – Maastricht
27.56 – 28 december 2009 – Maastricht
27.92 – 27 juni 2010 – Drachten (NK sprint)
27.93 – 19 december 2009 – Amsterdam (NK kortebaan)
28.06 – 27 juni 2010 – Drachten (NK sprint)
28.08 – 27 juni 2010 – Drachten (NK sprint)
28.26 – 19 december 2009 – Amsterdam (NK kortebaan)

Het mag duidelijk zijn dat er nog het een en ander moet gebeuren aan de ranglijsten voordat deze werkelijk klaar zijn voor gebruik bij inschrijven.

Update 9-11-2010 :
Naar aanleiding van bovenstaande bevindingen hebben we contact opgenomen met de KNZB. Het blijkt dat voor de concept ranglijsten de ranglijsten van het huidig seizoen zijn gebruikt. Deze zijn aangevuld met de toptijden uit de ranglijst van vorig seizoen, voor zover die toptijden binnen de limietperiode vielen.
Als dus een zwemmer zijn beste tijd vorig seizoen heeft gezwommen buiten de limietperiode (dus in de periode tussen zomer 2009 en het NK in december 2009), dan is er voor het concept niet gekeken naar de overige tijden van vorig seizoen.
Om Sven als voorbeeld te nemen : zijn snelste tijd van dit seizoen is de 28.39 uit Aken. In de ranglijsten over vorig seizoen staat een tijd van 27.02 van 29 november 2009. Deze tijd valt dus buiten de limietperiode en werd dus niet opgenomen in de concept ranglijsten.
Voor de definitieve ranglijsten die aan het einde van deze week online zullen staan, worden wel alle tijden uit de limietperiode meegenomen, waardoor de 27.54 van Sven uit december 2009 ‘tevoorschijn’ komt.

Tagged as: , , ,

1 Comment

  1. Dit weekend realiseerde ik me pas hoe vreemd het limietenstelsel eigenlijk in elkaar steekt. Door het strikt volgen van rekenformules en modellen wordt van meisjes jeugd 1 (1996) verwacht dat ze 2.13 zwemmen op de 200 vrij, terwijl jongens junioren 3 (1996) al bij 2.17 aan het N(J)K mogen deelnemen. En dat terwijl op 14/15-jarige leeftijd jongens in het algemeen toch echt al een heel stuk harder zwemmen dan meisjes.
    Bij de andere afstanden is het niet veel anders. Zal dat echt de bedoeling zijn?

Leave a Response