Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

EK dag 2 series : Marleen raakt op stoom (video)

Email dit bericht Print dit bericht

In de series van dag 2 van de Europese Kampioenschappen kortebaan in Eindhoven verschenen weer aardig wat Nederlanders aan de start. Inge Dekker zwom naar een 1e plaats op de 50m vlinderslag met 25.45. Hinkelien Schreuder gaat als 3e door, Marleen Veldhuis werd als nummer 4 uitgeschakeld. Maar met 23.38 als slotzwemster van de 4x50m vrijeslag liet zij zien het nog steeds niet verleerd te zijn. Uit de tweets van Ranomi Kromowidjojo is echter te halen dat Marleen niet in de finale zal zwemmen. Vermoedelijke opstelling vanmiddag : Inge, Hinkelien, Femke, Ranomi.

50m rugslag heren : Nick Driebergen en Bastiaan Lijesen door
Een degelijk 24.39 bracht Nick Driebergen naar plaats 6 met net voor hem de 3e Rus die dus uitgeschakeld is. Bastiaan Lijesen zette 24.54 neer en gaat op de geschoonde lijst als 8e door naar de halve finale, Jurjen Willemsen (15e in 24.73) en Jan Kersten (18e in 25.06) werden uitgeschakeld.
Stanislav Donets was met nam vanochtend geen risico en zette veruit de snelste tijd neer in 22.94.

En voor de liefhebbers de start van Stanislav Donets met 300fps slow-motion :

50m vlinderslag dames : Inge en Hinkelien door
Na de 100m vrijeslag gaf Inge Dekker al aan dat ze vooral veel aan de vlinderslag had gewerkt en ze erg veel zin had in de 50m vlinderslag. Dat bleek vanochtend, want met 25.45 was ze de snelste van de series en dus mag ze vanmiddag in halve finale nummer 2 in baan 4 van start. In die zelfde halve finale vinden we ook Hinkelien Schreuder, want met 25.79 werd zij de nummer 3 in de ochtend. Marleen Veldhuis zwom met 26.13 naar de 4e tijd, maar is dankzij de 2-per-land regel dus uitgeschakeld.

400m wisselslag heren : Drymonakos in finale door disqualificatie van Ilya Volovnik
Na de series van vanochtend voert David Verraszto het veld op de 400m wisselslag aan met 4.07.67. Daar achter bleef Federico Turrini ook nog binnen de 4.10, gevolgd door Alan Cabello Forns, Yannick Lebherz, Vytautus Janusaitis en Dioge Filipe Carvalho allen in de 4.10. Luca Marin kwam als 7e in de finale, Ioannis Drymonakos als 8e, mede dankzij een disqualificatie van Ilya Volovnik.
Volovnik zwom een tijd in de 4.10 maar werd uit de uitslag geschrapt omdat hij bij de slag onder water van de schoolslag eerst een vlinderkick had gedaan voordat hij zijn handen naar buiten had bewogen.

100m wisselslag dames : Hinkelien en Lieke Verouden naar halve finales
Op de eerste 50m deed Hinkelien nog een beetje haar best, maar daarna haalde ze overduidelijk haar voet van het gas. Met 1.00.76 gaat ze nu als 3e door naar de halve finale, waarin een tijd onder de minuut vrijwel zeker een finaleplaats betekent. Lieke Verhouden zwom een persoonlijk record van 1.01.81 en plaatste zich daarmee als 13 voor de halve eindstrijd.

200m schoolslag dames : open strijd in de finale
Zo sterk als Nederland gisteren voor de dag kwam op de 50m schoolslag bij de dames, helaas vandaag geen deelname op de 200m schoolslag. Jammer dat de KNZB bij een dergelijk toernooi in eigen land niet wat meer zwemmers een kans biedt, want met de 2.27.91 die Loes Zanderink in juni in Drachten wist te zwemmen ahd ze nu de finale gehaald. Dilare Guenaydin was nu de nummer 8 in 2.28.45, Anastasia Chaun was met 2.25.55 vanochtend de snelste.

100m vrijeslag heren : veel Russen en Italianen
Waar de Nederlandse dames last hebben van de 2-per-land regel richting de halve finales, hebben bij de heren Rusland en Italie daar last van. Op de 100m vrijeslag vonden we in de top 12 totaal 4 Russen en 4 Italianen, waarvan de helft dus toch uitgeschakeld is voor de halve finale. Daniil Izotov en Evgeny Lagunov voor Rusland en Luca Dotto en Filippo Magnini voor Italie waren de meest ‘gelukkige’ zwemmers en mogen vanmiddag nog een keer.
Voor Nederland vanmiddag ook 2 zwemmers in de halve finale : Joost Reijns (8e in 48.31) en Stefan de Die (14e in 48.79). Bas van Velthoven eindigde op plaats 21 in 49.07.

4x50m vrijeslag dames : luxe probleem voor Nederland
Ik denk dat we hardop kunnen zeggen dat er geen enkel land in de wereld het zich kan veroorloven om de snelste dame uit het hele veld tijdens de series niet op te stellen in de finale. Buiten Nederland dan, want vanavond zal Marleen Veldhuis ondanks haar 23.38 op de tribune de finale gaan bekijken. Inge Dekker, nu goed voor 24.07 zal wederom als startzwemster van start gaan, gevolgd door Hinkelien, Femke en Ranomi.
De rest van het veld mag uitvechten wie er met zilver en brons naar huis gaat.

Tagged as: , , , , , , , , , ,

Leave a Response