Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

EK dag 2 finales : 3x goud (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Was de oogst op donderdag nog beperkt met 1x zilver voor Moniek Nijhuis, vandaag was het Nederlandse team alweer een stuk beter op dreef. Uiteraard werden er ook meer medailles vergeven dan gisteren, maar met 3x goud, 4x zilver en 2x brons deed Nederland een mooie greep in de medaille pot.
Goud werd er gewonnen door Ranomi Kromowidjojo op de 100m vrijeslag, Inge Dekker op de 50m vlinderslag en de dames estafette op de 4x50m vrijeslag. Achter Ranomi eindigde Femke Heemskerk als 2e op de 100vrij, Hinkelien Schreuder deed hetzelfde achter Inge op de 50m vlinderslag.
Verrassend zilver in een super tijd van 57.91 was er voor Sharon van Rouwendaal op de 100m rugslag. Joeri Verlinden voegde een zilveren medaille toe aan zijn collectie op de 100m vlinderslag, achter een ongenaakbare Steffen Deibler.
De twee bronzen medailles kwamen op naam van Nick Driebergen en Robin van Aggele op respectievelijk de 50m rugslag en 100m schoolslag.

De video’s van de finales :

Tagged as: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response