Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Dolfijn ongenaakbaar in competitie

Email dit bericht Print dit bericht

Het was eigenlijk al duidelijk na de 1e ronde, maar na 2 ronden kan echt niemand er meer omheen : de Dolfijn wordt wederom kampioen van Nederland. Afgelopen weekend sloeg de ploeg uit Amsterdam een gat van maar meer dan 200 punten met de nummer 2 uit deze ronde AZ&PC. De 6563.61 was tevens de laagste score die in de 2e ronde is gezwommen sinds de verandering van het programma in 2008. Door dit resultaat heeft de Dolfijn nu een voorsprong van bijna 320 punten op nummer 2 Eiffel Swimmers PSV en nog 10 punten meer op Trivia.
In de onderste regionen van de hoofdklasse zijn het ZPC Bikkel Hoogeveen, DAW-FINENZO en Oceanus die hoogstwaarschijnlijk aan het eind van het seizoen de strijd zullen moeten aangaan met de top van de A-competitie voor behoud in de hoofdklasse. Voor Stadkanaal zal lijfsbehoud een zeer zware opgave worden, als is de achterstand op Oceanus me 92 punten nog niet onoverbrugbaar. WVZ, in de eerste ronde nog 13 door een groot aantal zieken, herstelde zich sterk met een 8e plaats in ronde 2 en staat nu 9e.

In de A-competitie handhaaft Aqua-Novio ’94 (Nijmegen) zich bovenaan de ranglijst, al is ZVVS (Vlaardingen) deze ronde net iets sneller (6802,98 tegen 6812,11). MNC Dordrecht heeft een matige ronde (6913.55) en zakt daardoor een plaatsje naar 3, vlak voor LZ1886. Als alles zo blijft zijn dat de teams die nog kans maken op terugkeer naar de hoofdklasse. Onderaan in de A staan De Stormvogel, ESCA Zwemmen en Z&PC De Gouwe. Kijkend naar de scores van deze 3 teams lijken zij nu al zeker van degradatie naar de B-competitie. Voor Poseidon’56 en Het Y is er nog een kans op behoud in de A, maar daarvoor zijn ze naar verwachting wel afhankelijk van een misstap van bijvoorbeeld NDD of de Devel. De achterstand van Het Y (26e) op NDD (25e) bedraagt na 2 ronden 47 punten.

In de B-competitie is op dit moment Aquarijn uit Nieuwegein nog de grote onbekende. Zij hebben als enige van de top 5 (promotieplaatsen) hun score van ronde 2 nog niet ingevoerd. Of ze in staat zijn geweest de nummer 2 ZV Haerlem in te halen en zich dus op de 2e plaats te nestelen zullen we nog even af moeten wachten. Bovenaan prijkt echter de naam van Z&PV Nuenen. Vorig jaar net gedegradeerd uit de A, zijn zij dit jaar op weg naar hun eerste kampioenschap. Het gat met de huidige nummer 2 is reeds opgelopen naar 214 punten.

In de C-competitie breidt de Wiekslag zijn voorsprong verder uit met een score van 5538.55, wederom de beste score van de ronde. De nummer 2 na de eerste ronde D’Elft Wave (SG) heeft een mindere ronde en zakt met 5660.97 van plaats 2 naar plaats 4, zowel De Spatters als Hieronymus gaan de ploeg uit Delft voorbij. De Berkelduikers handhaven zich op plaats 5, al is het gat met Tritium (SG) uit Cuijk na 2 ronden slechts 17 punten.

Helaas is het doorzoeken van uitslagen naar mogelijke toptijden op dit moment handwerk, maar als alles goed gaat kunnen we bij de volgende ronde in januari voor het eerst weer vergelijkende uitslagen laten zien. Dan komen direct de beste prestaties weer boven water.

Tagged as: ,

Leave a Response