Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Bastiaan Tamminga stopt per direct

Email dit bericht Print dit bericht

Bastiaan TammingaNa 16 internationale toernooien en 39 Nationale titels heeft Bastiaan Tamminga besloten te stoppen met topzwemmen. In december 2009 had hij reeds grote twijfel over het al dan niet doorgaan en eigenlijk heeft alleen het feit dat de EK kortebaan in Eindhoven gezwommen wordt zijn besluit om te stoppen nog even uitgesteld. Maar omdat hij naar eigen zeggen altijd alles heeft gedaan en gelaten voor een optimale prestatie en hij op dit moment niet het gevoel heeft dat te hebben gedaan in aanloop naar de EK zet hij alsnog, 3 weken voor de EK, een punt achter zijn topsport carrière.
Hij maakte dit besluit vandaag officieel bekend op zijn eigen website en bedankt daarbij iedereen die hem in de afgelopen jaren hebben gesteund.

De mooiste herinneringen heeft Bastiaan aan de EK kortebaan in 2007. Samen met Nick Driebergen, Robin van Aggelen en Mitja Zastrow pakte Bastiaan daar het brons op de 4x50m wisselslag. Bastiaan heeft op de kortebaan nog altijd met 22.74 het Nederlandse record op de 50m vlinderslag op zijn naam staan, gezwommen bij de EK kortebaan 2009 in Istanbul.

Tagged as: , , , ,

Leave a Response