Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Arethusa op zoek naar Combinatiefunctionaris Zwemmen

Email dit bericht Print dit bericht

Enkele maanden na de opening van het nieuwe wedstrijdbad in Oss en de daarmee gepaard gaande forse uitbreiding van trainingsuren heeft Arethusa weer een enorme stimulans gekregen. De gemeente Oss heeft aan de vereniging een combinatiefunctionaris voor 19 uur per week toegewezen. De combinatiefunctionarissen zijn in dienst bij de Gemeente – in het Sport Expertise Centrum – en werken voor zowel onderwijs als sport. Hun doel is om deze werkgebieden dichterbij elkaar brengen.
Binnen Oss zijn al functionarissen actief bij bijvoorbeeld naschoolse activiteiten. De bij Arethusa aan te stellen functionaris is een van de eersten in de gemeente die vanuit een vereniging gaat werken.

Arethusa is door zwembond KNZB aangewezen als 1 van de 16 E.ON Talenten Centra (ETC), en is daarmee een vereniging die aan getalenteerde zwemmers in de regio wordt aanbevolen. Trainer Nick Heister blijft verantwoordelijk voor het ETC. Zijn junioren zwemmen tenminste 6 x 2 uur per week, naast de landtrainingen.
De nieuw aan te stellen combinatiefunctionaris krijgt een coordinerende functie binnen de zwemafdeling, maar draagt ook mede zorg voor de opleidingen en begeleiding van trainers en stagiaires in de andere takken van de zwemsport. Een ander aandachtspunt is de instroom van sporttalenten naar de zwemafdeling maar ook naar de grote waterpolotak van de vereniging

Voorzitter van de zwemafdeling Paul van den Heuvel is enthousiast over de nieuwe kans. “Arethusa kent een groot aantal vrijwilligers zowel in als rond het bad. Met de combinatiefunctionaris kunnen we iemand in huis halen die zorg kan dragen voor de continuiteit. De trainers van de verschillende groepen zijn enthousiast en capabel, maar de behoefte aan iemand die de hoofdlijnen uitzet en bewaakt is groot. We zijn op zoek naar een verenigingsman/vrouw die het als een buitenkans ziet om werk te maken van zijn/haar passie”.

De combinatiefunctionaris is hoofdzakelijk aan de badrand te vinden als trainer en als coordinator. Daarnaast vervult de functionaris een sleutelrol in de contacten richting met name het onderwijs. Arethusa-voorzitter Anja Garritsen: “Schoolzwemkampioenschappen, de Talentencampus, afspraken over individuele sporters; allemaal voorbeelden waar samenwerking met het onderwijs grote kansen biedt voor de sporters en de vereniging. Andersom kunnen wij aan scholen stageplaatsen bieden, willen we meedenken over natte gymles en zijn er nog talloze andere ideeen . Alles met het oog op structuur op de lange termijn, de combinatiefunctionaris moet zelf de handen uit de mouwen steken, maar bovenal een team om zich heen opbouwen. De combinatiefunctionaris zal zich niet vervelen!”.

De functionaris is tot en met 31 december 2012 toegewezen. De vacature is te vinden op de site van de gemeente Oss onder vacatures Sport Expertise Centrum.

Met vriendelijke groeten,
Arethusa

Paul van den Heuvel 06-40893087
Voorzitter Anja Garritsen: 06-53424972

Leave a Response