Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

10 zwemmers naar WK kortebaan in Dubai

Email dit bericht Print dit bericht

Na afloop van de Europese Kampioenschappen kortebaan heeft bondscoach Jacco Verhaeren het team voor de Wereldkampioenschappen kortebaan in Dubai bekend gemaakt. De ploeg die van 15 tm 19 december de Nederlandse eer gaat verdedigen bestaat uit totaal 10 zwemmers.
Bij de heren zijn dag Robin van Aggele, Lennart Stekelenburg, Nick Driebergen en Joeri Verlinden, bij de dames Ranomi Kromowidjojo, Hinkelien Schreuder, Moniek Nijhuis, Inge Dekker, Femke Heemskerk en Sharon van Rouwendaal.
Helaas dus geen plekje in het vliegtuig voor Job Kienhuis. Hij miste op de 1500m vrijeslag de limiet voor de WK op 0.16 seconden en hoopte nog op coulance van Jacco. Maar ondanks dat in de bepalingen staat dat het gaat om richttijden ipv harde limieten, wilde de bondscoach geen uitzondering maken. “Limiet is limiet. Ik ben daar niet vanaf geweken, want we willen met een sterke ploeg naar de WK.”

Tagged as:

5 Comments

 1. Die Jacco Verhaeren is niet meer te volgen. Hebben we eindelijk een geweldige langaafstandzemmer (eerste medaille op 1500m ooit) wordt er zo mee omgesprongen.Verhaeren vindt blijkbaar zwemmers die 50 meter aan kunnen belangrijker.
  Respectloos na de enige echte trainer in Eindhoven: Marcel Wouda.

 2. Ik ken nog wel een andere echte trainer in Eindhoven, maar dat is je punt niet. :)

  Als je zo hoog in een organisatie zit, dan krijg je heel vaak gezeur over je heen. Je gaat jezelf dan indekken in regels. Dat is tenminste duidelijk naar iedereen toe. Een limiet is een limiet. Als Jacco nu Job wel naar het WK had laten gaan, dan krijg je later weer mensen die de 100m op 0.01 sec. missen (en dat zijn er misschien wel meer) die dan zeggen: Ja, maar Job mocht ook, waarom wij dan niet? Dus ik snap de reden wel.

  Misschien moet je kijken naar medaille kansen, maar dat is al geen duidelijke regel meer. Je weet immers nooit van tevoren hoe hard je tegenstanders precies zwemmen.

  Nogmaals: ik snap het wel, maar ik hou niet zo van regeltjes. Ik zou zeggen: laat Job lekker gaan.

 3. Ik snap het ook wel van die regels. Maar er wordt te vaak met 2 maten gemeten (door Jacco). Want bij het afgelopen EK werden er willekeurig mensen wel of niet meegenomen. Jurjen, Dion en Robert hadden ook geen limieten, maar mochten toch mee, op basis van geleverde prestaties, waar ik het uiteraard mee eens was. Dit is een goede stimulans voor deze zwemmers. Maar er mochten ook mensen niet mee, ik kan er zo 4 opnoemen, die minstens zo goede prestaties hadden geleverd. Ook heb ik sterk m’n twijfels of Jan mee had gemogen als hij de 24.59 van de finale niet had verbeterd in de estafette tot 24.54, maar dit terzijde.

 4. @Devi: Gelukkig heb ik die twijfel nooit gehad, moet er niet aan denken.

  Natuurlijk is het onmogelijk om het volgens iedereen goed te doen. Deze discussies zijn altijd eindeloos, maar blijven leuk.

  1 ding is zeker, als je hard genoeg zwemt (aan de limiettijd voldoet) en bij de beste 2 (of soms 4) zwemmers zit dan mag je mee. Volgens mij is er nog nooit iemand thuis gelaten terwijl hij/zij wel aan alle eisen voldeed? (makkelijk praten wanneer je zelf precies aan limiet voldoet, maar dat terzijde)

  Tuurlijk had ik Job ook graag zien zwemmen op het WK, maar misschien is dit nog een extra stimulans voor hem om nog harder te trainen, zich te plaatsen voor de WK lang en daar gelijk voor de OS.

 5. Je hebt wel gelijk Jan, als je voldoet aan de limiet dan mag je mee (mits bij de snelste 2 / 4).
  Maar juist voor dit soort gevallen wordt er gewerkt met richttijden ipv limieten.
  Zover mij bekend worden alleen bij de Olympische Spelen echt limieten gesteld, bij alle andere toernooien richttijden.
  Jammer dat Jacco hier nu geen gebruik van maakt.
  En het staat verder in schril contrast met de 3 inschrijvingen voor het ONK van komend weekend waarbij niet voldaan is aan de gestelde LIMIETtijden…..
  Zie discussie bij http://www.zwemsite.nl/2010/11/startlijsten-onk-kortebaan-2010-gepubliceerd/

Leave a Response