Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Prijzen kaartjes Olympische Spelen Londen 2012 bekend gemaakt

Email dit bericht Print dit bericht

Vandaag zijn de prijzen bekend gemaakt van de toegangskaarten voor de Olympische Spelen van 2012.
Uiteraard schertst de organisatie weer met mooie uitspraken als ‘90% van de kaartjes kost £100,- of minder’, ‘Tweederde van de kaartjes kost £50 of minder’ en ‘2,5miljoen kaartjes kosten £20,- of minder, maar over het algemeen zijn de kaartjes zoals verwacht behoorlijk aan de prijs.
De kaartjes voor het zwemmen beginnen voor de series bij £20,- voor de goedkoopste kaarten en lopen via £40,-, £65,- en £95,- op naar £150,- voor de duurste kaartjes. Wil je naar een finale dan kosten die je afhankelijk van waar je wil zitten (en wat nog te krijgen is) £50,- £95,-, £185,-, £295,- of £450,- (!).
Mocht je interesse vooral bij het open water liggen dan ben je wel iets goedkoper uit met prijzen van £20,-, £40,- en £60,-.

De goedkoopste kaartjes kosten in ieder geval bij alle sporten £20,- tenzij je 16 jaar of jonger of ouder dan 60 bent. Voor jongeren zijn er speciale ‘Pay-your-age’ tickets, waarbij dus je leeftijd de toegangsprijs bepaald, voor mensen van 60 en ouder zijn er speciale kaartjes van £16,-

De kaarten voor de openings- en sluitingsceremonie zijn uiteraard weer de duurste van allemaal, voor een topplaats bij de openingsceremonie betaal je £2012,-. Overigens zijn er voor beide ceremoniën ook goedkope kaartjes van £20,12 beschikbaar, maar hoeveel er daarvan zullen zijn en of je dan iets kan zien zullen we moeten afwachten.

Meer details over de kaarten en welke plek ze in het stadion opleveren worden bekend in het voorjaar van 2011.

Ticket prijzen Londen2012
Voorlopig Wedstrijdschema Londen2012

Tagged as:

2 Comments

  1. Het valt op dat als je kaarten besteld via de Nederlandse officiële ATP site de prijs fors duurder is dan als je ze via de OS site in Engeland besteld.
    Ze rekenen in Nederland dan ook nog extra service kosten (abnormaal bedrag). Iets extra’s krijg je er niet voor.
    Het zal wel liggen aan de verscheping van de kaarten van Londen naar Nederland.

    Erwin Nijborg

  2. Volgens mij komt alles vervolgens op 1 grote hoop terecht, dus ik zou gewoon op de site van de Olympische Spelen zelf bestellen :)

Leave a Response