Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Maaike de Waard zwemt Nederlands record 14-jarigen

Email dit bericht Print dit bericht

Maaike de Waard


Traditioneel zijn de maanden oktober en november de maanden van veel limietwedstrijden. De zwemmers beginnen na de zomervakantie langzaam weer hun oude gevoel en conditie terug te krijgen en dus gaat men aan de slag om de limieten voor kring of nationale kampioenschappen veilig te stellen.

Afgelopen weekend was er zo’n limietwedstrijd in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. In het 10-baans wedstrijdbad waar over een maand de EK kortebaan gezwommen zal worden organiseerde de Heldensezwemvereniging een limietwedstrijd waar de zwemmers vanuit heel Nederland in grote getalen op af kwamen.

Menig persoonlijk record en limiet werd behaald, maar 1 prestatie stak er met kop en schouders boven uit. Maaike de Waard, lid zwemvereniging de Zeehond 73 Rozenburg / RTC Dordrecht, zwom op de 50m vlinderslag naar een nieuwe Nederlands record voor 14-jarigen. Maaike, die getraind wordt door Marjan Vroegindeweij (Zeehond 73) en Martijn van den Maagdenberg bij het RTC Dordrecht / KNZB, verbeterde het record wat met 28.48 al sinds 1996 in het bezit was van Chantal Groot naar 27.89. Een verbetering van het record voor 14-jarigen bijna 6 tiende seconden.

Uitslag limietwedstrijd Eindhoven 17-10-2010

Tagged as: ,

3 Comments

  1. RTC Dordrecht is niet de officiële naam, die is namelijk Zweminstituut Dordrecht. Zie startlijst Aken

  2. @Dirk : misschien moet de KNZB dan ook hun website een keer aanpassen 😉 (http://www.knzb.nl/wedstrijdsport/zwemmen/topsport/rtc_sporters)

  3. Maaike, wij vinden het fantastisch wat je allemaal doet.
    Heel veel succes verder.

    Fam. Dentener

Leave a Response