Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Gouden dames weer compleet

Email dit bericht Print dit bericht

Na de succesvolle rentree van Ranomi Kromowidjojo in Rouen vorige week, is het dit weekend de beurt aan de andere 3 dames van de gouden Olympische estafette ploeg. Femke Heemskerk en Inge Dekkker zwemmen hun eerste wedstrijden van dit seizoen in Compiègne bij de Franse wedstrijd Meeting National D’Automne. Bij deze wedstrijd komt Femke uit op de 50m vrijeslag, 100m vrijeslag en 50m rugslag, terwijl Inge Dekker zal starten op de 50m vrijeslag en 50m vlinderslag. Voor beide zwemsters is het hun eerste wedstrijd na de overstap vanuit Nederland naar Marseille en een eerste tussenstap richting de EK kortebaan in Eindhoven eind november.

Marleen Veldhuis zal haar eerste wedstrijdmeters na haar zwangerschap af leggen in het zwembad van Aken bij het 41 International SwimmingFestival. Net als Inge Dekker zal Marleen zich wagen aan de 50m vrijeslag en de 50m vlinderslag.
In Aken is overigens net als voorgaande jaren de Nederlandse inbreng weer enorm. Maar liefst 22 verenigingen uit ons land zullen de stap over de grens maken voor 1 of meerdere dagen. Daaronder ook een afvaardiging van de Paralympische ploeg, die met 5 zwemmers 22 maal zal starten. De grootste afvaardiging komt op naam van Eiffel Swimmers PSV met 40 zwemmers en 143 starts. De kleinste is ZV Vlaardingen-Schiedam, Bart Dunweg zwemt op vrijdagavond in programma 1 serie nummer 1 de 1500m, zijn enige start.

Meer informatie over de wedstrijd in Frankrijk is te vinden op : http://abcnatation.com/natation/picardie/
Informatie over de wedstrijd in Aken staat op : http://isf.asv06.de/

En nog even voor een kippenvel-momentje :

Tagged as: , , ,

Leave a Response