Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Geslaagde ‘come-back’ voor Ranomi Kromowidjojo

Email dit bericht Print dit bericht

Ranomi KromowidjojoDe eerste wedstrijd nadat Ranomi Kromowidjojo in het ziekenhuis belande tijdens het trainingskamp voor de EK in Boedapest, is prima verlopen. In Normandische Rouen, zo’n 130km ten nood-westen van Parijs wist zij alle 4 de afstanden die ze zwom te winnen. Op de 50m vrije slag kwam ze tot 24.30, de dubbele afstand legde ze af in een zeer sterke 53.27. Tevens pakte ze de overwinning op de 50 en 100m vlinderslag in respectievelijk 26.28 en 59.75.

Om de prestaties van Ranomi enigszins in perspectief te zetten kunnen we ze wel vergelijken met de tijden die onder andere Hinkelien Schreuder dit weekend neer wist te zetten tijdens de World Cup in Singapore. Hinkelien won daar de 50m vrijeslag in 23.98, haar snelste tijd ooit in textiel. En op de 100m vrijeslag werd Hinkelein 3e in 53.63, vlak achter 2 Australische zwemsters. Kotuku Mgawati en Marieke Guehrer kwamen respectievelijk tot 53.55 en 53.60. Op de 50m vlinderslag was de overwinning wederom voor Therese Alshammer (25.24), net als op de 100m vlinderslag (56.32).

De uitslagen uit Rouen vindt je hier (kies in het midden van je scherm de gewenste afstand uit de dropdown box).
De uitslagen uit Singapore staan op de site van Omega.

Tagged as: ,

Leave a Response