Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Frédérick Bousquet twee maanden geschorst

Email dit bericht Print dit bericht

Frederick Bousquet

PARIJS – Frédérick Bousquet mag twee maanden niet zwemmen. De Fransman, die in augustus de Europese titel op de 50 meter vrije slag veroverde, testte bij een dopingcontrole in juni positief op heptaminol, een stimulerend middel. Dat meldt de Franse sportkrant L’Equipe woensdag. Bousquet gaf aan het middel al jaren te gebruiken tegen aambeien. De schorsing van de 29-jarige zwemmer geldt alleen voor wedstrijden in Frankrijk. Mocht Bousquet dus deel willen nemen aan de EK kortebaan in Eindhoven eind november, dan zou dat geen probleem moeten zijn. In december kan Bousquet ook weer meedoen aan de Franse kampioenschappen.

Tagged as: , ,

1 Comment

  1. ik ben heel benieuwd welk middel dit dan moet zijn. ik ken genoeg middelen tegen aambeien maar heb nooit geweten dat dit verboden middelen zijn.

Leave a Response