Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Fran Crippen overlijdt tijdens World Cup Open Water

Email dit bericht Print dit bericht

Tijdens de 10km open water world cup in de Verenigde Arabische Emiraten is de Amerikaanse open water zwemmer Fran Crippen (26) overleden. In de 4e van 5 ronden werd hij onwel, maar dit werd helaas pas na de finish opgemerkt. Toen zijn teamgenoot Alex Meyer na de finish om help schreeuwde was het voor Fran reeds te laat. Mede zwemmers hielpen met de de zoektocht naar Crippen, die na enige tijd bewusteloos werd gevonden. Hij overleed later in het ziekenhuis.
Voorlopig onderzoek wijst in de richting van te warm water als oorzaak voor dit ongeluk. Meerdere zwemmers moesten na de race behandeld worden voor uitdrogingsverschijnselen, de wedstrijd werd gezwommen in water van meer dan 30 graden. Ooggetuigen wisten verder te melden dat de begeleiding op het water zeer te wensen overliet, met slechts 1 official boot en 3 jet skis voor het gehele veld. De enige andere voertuigen op het water waren die van de media en toeschouwers.

Fran Crippen na zijn bronzen medaille bij de 5km Wereldkampioenschappen :

Tagged as: ,

Leave a Response