Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Femke Heemskerk goudhaantje van Berlijn

Email dit bericht Print dit bericht

Femke Heemskerk

Tijdens de tweede dag van de Worldcup in Berlijn is Femke Heemskerk verder gegaan met waar ze gisteren al mee was begonnen : winnen. Op zowel de 100m vrijeslag als de 100m rugslag liet ze er geen twijfel over bestaan wie de snelste was. De 100m vrijeslag won ze in een dik persoonlijk record van 51.96, een verbetering van 6 tienden ten opzichte van de 52.56 die ze vorige week in Frankrijk zwom.
Een half uurtje later wist Femke ook de 100m rugslag te winnen. Dit keer stopte de klok op 57.72 en daarmee scherpte ze haar eigen Nederlands record van vanochtend weer met 3 tienden aan. Een fantastisch resultaat voor Femke die duidelijk verrast was met haar eigen zwemmen, getuige haar reactie na het zien van haar tijden. Hopelijk is dat een mooie opmaat richting de EK en WK kortebaan in november en december.

1500m vrijeslag heren
Naast de topprestaties van Femke was er nog een absolute topprestatie te noteren, dit keer voor Job Kienhuis. Op de 1500m vrijeslag vocht hij tot ongeveer 1100m een felle strijd uit met Pal Joensen. Daarna wist Job een gat te slaan en met een nieuw Nederlands record van 14.40.11 zijn eerste Worldcup titel op te eisen. Na afloop bleek dat hij ook op de 800m zijn eigen NR had verbeterd. Die stond op 7.49.95, nu kwam hij door in 7.49.08. Pal Joensen moest uiteindelijk ruim 7 seconden toegeven op Job die tijdens de gehele race geen enkele 50m boven de 30 seconden liet noteren.

100m wisselslag dames
Hinkelien Schreuder heeft wederom de 100m wisselslag op haar naam geschreven. Dit keer won ze de finale in 59.29, een absolute toptijd in het textiel-tijdperk. Het wereldrecord voor de snelle pakken stond op naam van Nathalie Coughlin op 58.80, sinds de worldcup in Berlijn van vorig jaar heeft Hinkelien de snelste tijd ooit staan met 57.74

400m vrijeslag dames
Voor Rieneke Terink was er op de 400m vrijeslag een bronzen medaille op de 400m vrijeslag. Met 4.05.27 moest ze haar meerdere erkennen in Agnes Mutina en Angie Bainbridge. Tot 250m wist Rieneke gelijke tred te houden met die twee dames, daarna moest ze iedere 50m net iets toegeven. Bainbridge won uiteindelijk in 4.02.82, Mutina werd 2e in 4.03.39.

200m vrijeslag heren
Stefan de Die tekende in de finale van de 200m vrijeslag voor precies dezelfde tijd als in de series : 1.47.00. In vergelijk met de series ging hij iets beheerster weg om in de tweede deel winst te pakken op zijn schema van de series.
Winnaar werd Paul Biedermann die tot 150m afwachtend zwom om daarna met een split van 25.96 de rest van het veld in te pakken. Met 1.44.36 bleef hij Polishchuk 0.25 seconden voor.

400m wisselslag dames
Dat Lieke Verouden het podium niet wist te halen was niet direct verrassend. Haar vlinderslag en rugslag zijn ten opzichte van de concurrentie op dit moment nog niet sterk genoeg om zich te kunnen mengen in de strijd voor eremetaal. Met 4.41.76 bleef ze ook nog net boven haar inschrijftijd van 4.39.05.

100m vlinderslag heren
“Happy with time in WC final of the 100m fly.. Can’t wait to take some rest and getting in shape.. Training hard and racing hard is difficult” aldus de reactie van Joeri Verlinden op Twitter na zijn 5e plaats op de 100m vlinderslag. Met 51.98 bleef hij zo’n 3 tienden verwijderd van plek 3.

50m vlinderslag dames
Dit keer geen medaille voor Hinkelien Schreuder. Met 26.26 eindigde ze op plaats 4 in een (wederom) door Therese Alshammer gewonnen race. De wereldrecordhoudster uit Zweden won afgetekend in 25.28, Diana Vollmer bleef met 25.74 nog het dichtste bij.

Tagged as: ,

Leave a Response