Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Competitie lijkt reeds beslist

Email dit bericht Print dit bericht

Het mag wel heel raar lopen als de Dolfijn niet voor het 3e jaar achter elkaar de titel pakt in de E.ON zwemcompetitie. Tijdens de eerste ronde pakten ze een voorsprong van maar liefst 101 punten op de verrassende nummer 2 Eiffel Swimmers PSV. Met 5933.50 tekende de Dolfijn ook voor een ronde record, al is het programma natuurlijk een paar jaar geleden behoorlijk gewijzigd en zijn de scores van nu dus niet meer te vergelijk met die uit de topjaren van DWK. Voor die ploeg (DWK) lijkt de 1e ronde niet zo super gegaan te zijn als gehoopt. Op twitter wist hoofdtrainer Stephan Schoon te melden dat hij redelijk tevreden was en de prestaties overeen kwamen met de verwachtingen, maar dat zijn ploeg hiermee 5e zou worden zal toch niet meegevallen zijn. Het verschil met de ploegen boven hen is echter niet groot. Nummer 4 AZ&PC, die vooral het gebrek aan junioren voelden in hun score, is zelfs minder dan 1 punt. De nummers 2 en 3 (Trivia) staan met 6034 en 6049 een punt of 40 voor op AZ&PC en DWK.

In de strijd om lijfbehoud in de hoofdklasse lijkt het doek reeds gevallen voor nieuwkomers Oceanus en Stadskanaal. Nummer 13 WVZ mag zeker nog wel omhoog kijken, want met 6334 staan zij minder dan 20 punten achter op DAW-Finenzo en nog binnen de 40 seconden van OZ&PC.

A-competitie
In de A-klasse is het HZ&PC Heerenveen die na een 13e plaats vorig jaar nu bovenaan de voorlopige stand staat. Aqua-Novio’94, vorig seizoen al sterk in opkomst zeker bij de junioren/minioren, volgt op slechts 4,5 punt en nummer 3 MNC Dordrecht is met nog 17 punten meer de nummer 3. Laatste gegadigde voor een plek in de top 3 en daarmee kanshebber op de promotie-degradatiewedstrijd voor de hoofdklasse is ZVVS (voorheen ZV VLaardingen). Voor de nummers 4 en 5, De Rijn en LZ1886 zal de volgende ronde bepalend zijn of zij nog mogen dromen van een hoofdklasseplaats of dat ze volgend jaar weer in de A mogen starten.

B-competitie
Hoeveel ploegen er volgend jaar uit Brabant komen in de A zal vooral afhangen van TRB-RES uit Tilburg. Zij staan voorlopig net onder de streep in de A en lopen dus het risico te gaan degraderen. Daar tegenover staan de dikke 1e plaats van Z&PV Nuenen in de B, die met 105 punten voorsprong op ZV Haerlem nu al zeker lijken van de titel. Een korte rekensessie van de uitslag van Nuenen leert dat ze met de huidige ploeg 7e waren geworden in de A. SBC2000 lijkt de andere ploeg uit Brabant die na dit seizoen weer terug gaat naar de A-competitie. Zij staan op dit moment 4e in de B, net achter Aquarijn en bijna 90 punten voor de Fuut.
Opvallend is verder de 2e ploeg van DAW-Finenzo in de B. Waar de 1e ploeg moeite heeft in de hoofdklasse weten zij zich keurig op een 14e plaats in de B terug te vinden, het hoogst geklasseerde 2e team van Nederland.

C-competitie
In de C-competitie missen helaas nog 2 scores, maar voorlopig lijkt de Wiekslag, vorig jaar de kampioen in de D1, de beste papieren te hebben. Met 6013 punten hebben ze een gat van bijna 80 punten geslagen met de nummer 2 D’Elft. De Spatters, vorig jaar de nummer 2 in de D1 is de nummer 3, voor Hieronymus uit Roosendaal en Tritium (SG) uit Cuijk. Zij lijken op weg om de plaatsen van DZT’62, Noord-Limbug, De Combiaan 2 en Fysius Het Ravijn in de B over te gaan nemen.

Tagged as: , ,

Leave a Response