Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Comeback Laure Manaudou is serieus

Email dit bericht Print dit bericht

Laure Manaudou

De afgelopen week verscheen in diverse media het bericht dat Laure Manaudou een comeback zou gaan maken. Gelukkig blijkt dit geen (voorlopig) geen verzinsel te zijn van een of andere journalist en is Laure inderdaad sinds begin vorige week weer aan het trainen bij Romain Barnier in Marseille. De keuze voor Barnier is niet echt een verrassende, aangezien ook haar partner Frederick Bousquet bij hem in het water ligt. Volgens berichten op SwimNews.com zal Manaudou echter niet lang in Marseille blijven, haar planning zou zijn om komende week al Marseille te verruilen voor Auburn om daar te gaan trainen bij de Australische trainer Brett Hawke.

Mocht Manaudou haar comeback overigens vol weten te houden (in het verleden heeft ze nogal wat problemen gehad met diverse coaches), dan zal ze nog niet te zien zijn op de Wereldkampioenschappen in Shanghai volgend jaar. Om startgerechtigd te zijn voor wedstrijden moet ze eerst 9 maanden beschikbaar zijn voor dopingcontroles. Probleem daarbij is dat de kwalificatie voor de WK voor Franse zwemmers moet gebeuren bij de Franse kampioenschappen in Strasbourg van 23 tm 27 maart 2011 en dat is vanaf nu over slechts 5,5 maand. Kwalificatie voor de WK zal dan ook niet mogelijk zijn voor Manaudou, waardoor het eerste grote internationale toernooi waaraan zij deel mag nemen de Olympische Spelen van Londen 2012 zal zijn.

Tagged as: ,

3 Comments

  1. Leuk dat zij ook al een comeback gaat maken.
    Hoe zit het nou met Inge de Bruijn, gaat zij ook nog een comeback maken?
    Omdat er nog wel het gerucht van rond ging rond de Europese Kampioenschappen in Budapest

  2. AnmmbnousSepteoyer 24, 2005 at 6:18 pmI was surprised by West Ham. They played good football for a promoted side and deserve to stay up if they continue playing like that. The ref did us some favours today and make no mistake – we could have lost this one. The West Ham crowd were so noisy – we could do with some of that at home to gee the team up a bit. We need every bit of help if we are to catch Chelscum.

  3. SethNights: en vista de que pura celebridad nos visita, por favor, para el próximo evento mándanos boletos para que podamos entrar gratis, mira que somos más pobres que unos perros. Trae a Ximena Sariñana. Como nadie irá a verla aprovecho para raptarla a mis anchas.

Leave a Response