Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Arena nieuwe sponsor Eiffel Swimmers NZE

Email dit bericht Print dit bericht

Arena, een van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven in de categorie watersportkleding, heeft een driejarige sponsorovereenkomst gesloten met Eiffel Swimmers NZE. Het nationale zweminstituut Eiffel Swimmers NZE ligt in Eindhoven, is officieel erkend door de KNZB en een van de meest gerespecteerde sportontwikkelingscentra in Europa. Door het aangaan van deze overeenkomst is ‘the brand with the three-diamonds’ Arena tot juli 2013 technisch sponsor en officiële leverancier van Eiffel Swimmers NZE. Ook gedurende de Olympische Spelen in 2012 in Londen!
Eiffel Swimmers NZE mag zich thuis noemen voor vele Nederlandse kampioenen, met een gigantisch succesrecord, zowel nationaal als internationaal. De uitstekende kampioenstraditie van het team wordt bevestigd door de aanwezigheid van haar atleten op de Olympische Spelen. Tijdens de Olympische Spelen in Sydney in 2000, waar negen Eiffel Swimmers aan deelnamen, wisten twee van hen – Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband – maar liefst acht medailles in de wacht te slepen.

Ook in 2010 barst Eiffel Swimmers NZE van het wereldtalent, met Olympisch en wereldkampioenen 4×100 freestyle Ranomi Kromowidjojo, Inge Dekker, Marleen Veldhuis en Hinkelien Schreuder. Daarnaast bestaat het team uit Linsy Heister, wereldkampioen op de 25 kilometer bij de FINA World Open Water Swimming Championships 2010. Ze behaalde tevens de gouden medaille op de 10 kilometer open water tijdens de Europese Kampioenschappen in Boedapest. De jonge talenten Jurjen Willemsen en Bastiaan Lijesen behoren ook tot het team. Joeri Verlinden, voormalig lid van het team en nu trainend in Amsterdam, won de zilveren medaille op de 100 meter vlinderslag bij de Europese Kampioenschappen 2010. Eiffel Swimmers staat onder de technische leiding van Jacco Verhaeren, een van de meest bekende en gewaardeerde zwemcoaches ter wereld. In de laatste 15 jaar trainde hij atleten die geschiedenis schreven in de Nederlandse zwemgemeenschap, zoals Inge de Bruijn, Pieter van den Hoogeband, Marcel Wouda en Marleen Veldhuis.

De nieuwe overeenkomst tussen Eiffel Swimmers NZE en Arena bestaat zowel uit het ter beschikking stellen van technische sportattributen (zwem- en trainingspakken, badmutsen en zwembrillen), als een officiële sportuitrusting voor alle nationale en internationale wedstrijden.

Allesandro Carpignano, manager van de Arena international business afdeling, is trots het partnerschap met Eiffel Swimmers aan te kondigen: “Het nationale instituut in Eindhoven combineert menselijke expertise, sporttalenten en technologie. Een mix die perfect past bij het DNA van Arena, gemaakt van ervaring en competentie op het gebied van technische zwemkleding, onderzoek en innovatie. Na het opnemen van Inge Dekker in ons Elite Team van internationale zwemmers, toont het partnerschap met Eiffel Swimmers NZE onze sterke verbondenheid met de Nederlandse zwemgemeenschap.”

“Wij verheugen ons een partnerschap aan te gaan met een organisatie dat een spoor van overwinningen laat zien,” verklaard Pepijn van den Hoogen, manager van Tornado Sport BV, de officiële Arena distributeur in Nederland. “Dit partnerschap, dat ideaal getimed is om samen te gaan met de interesse voor de komende European Championships Short Course in Eindhoven, zal een grote rol spelen in onze lokale marketingstrategie. Deze is gericht op het presenteren van Arena als het authentieke merk voor topatleten en echte sportliefhebbers in Nederland.”

Drs. Jan Zweekhorst, voorzitter van Eiffel Swimmers NZE vertelt: “We zijn er trots op met Arena te mogen samenwerken. Als bestuur van Eiffel Swimmers, willen we onze atleten verzekeren van het beste performance support systeem. Met Arena aan boord, hebben we er vertrouwen in dat we onze zwemmers de meest geavanceerde en innovatieve technologie in het zwemkleding segment bieden.”

In het laatste kwartaal van 2010 zullen de Eiffel Swimmers NZE kampioenen deelnemen aan de European Championships Short Course, die van 25 tot 28 november wordt gehouden in Eindhoven. In december reizen de Eiffel Swimmers af naar Dubai voor het World Championship Short Course.

Al sinds 1973 ontwerpt en verkoopt Arena zwemkleding geschikt voor competitie en zwemfans, waarin het merk zich steeds verder ontwikkelde in zwemkleding specifiek voor zwembaden. Vandaag de dag is het merk aanwezig in maar liefst 80 landen over de hele wereld, waarbij diverse sponsoractiviteiten worden ondernomen. Zo is Arena de hoofdsponsor van de FINA-ARENA Swimming World Cup en technisch sponsor en leverancier voor vele zwemfederaties zoals Rusland, Nieuw Zeeland en Hongarije. Het Arena Elite Team van internationale zwemmers bestaat uit sterren als Aaron Piersol, Paul Biedermann en Lotte Friis, die hun sporen absoluut verdiend hebben op het wereld zwemtoneel.

Tagged as: ,

Leave a Response