Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Amsterdam Swimcup gaat niet door

Email dit bericht Print dit bericht

Vandaag is bekend geworden dat de Amsterdam Swimcup in 2011 niet door zal gaan. De organisatie van de Amsterdam Swim Cup ziet geen mogelijkheid om in 2011 een volwaardig toernooi te organiseren. Na afstemming met betrokken partijen heeft zij besloten de Amsterdam Swim Cup 2011 niet door te laten gaan.
De organisatie richt zich nu volledig op de Amsterdam Swim Cup in 2012. Deze zou dan plaats moeten vinden van 15-18 maart 2012. Mogelijk dat de wedstrijd dan ook nog kan dienen als kwalificiatiemoment voor de Olympische Spelen van Londen.

Of de competitiewedstrijden die verplaatst zijn van 12/13 naar 19/20 maart 2011 nu weer terug gaan naar de oorspronkelijke datum is nog onbekend. Het zou de KNZB sieren als ze hier op korte termijn over berichten zodat verenigingen (weer) kunnen proberen de diverse zwembaden vast te leggen….

Tagged as:

6 Comments

  1. Was het niet logischer als ze hier EERST over nagedacht hadden, voordat alle verenigingen hun competitiewedstrijden verplaatsten? Zwembaden zien de verenigingen al aankomen: we willen toch weer het bad op 19/20 maart ….

  2. Dat wordt dan “one meet qualifying”.

  3. Ik neem aan dat er een andere WK limietpoging bij komt?!

  4. Misschien is het een idee dat men van de NK deze winter een langebaantoernooi maakt en zo een extra kwalificatietoernooi kan organiseren? In 2003 was dat vanwege de EK en OS later dat seizoen ook al het geval.

  5. @Victor : lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Alle toppers zijn zich aan het richten op de EK en WK kortebaan en een kwalificatietoernooi in een 50m bad daar tussenin zal waarschijnlijk niet echt werken.
    Verder mag dan heel Nederland zich weer aanpassen aan die paar toppers die misschien een WK limiet kunnen halen ?
    Ze zullen wel rond de periode waar de Amsterdam Swimcup gepland stond naar een buitenlands toernooi gaan en/of de gezwommen tijden op de EK van afgelopen zomer mee laten tellen voor kwalificatie.

Leave a Response