Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Swimcup Eindhoven 7 tm 10 april 2011

Email dit bericht Print dit bericht

Op het moment dat bevestigd werd dat de EK kortebaan naar Eindhoven zou komen werd ook direct bekend gemaakt dat de Swimcup Eindhoven in december 2010 niet door zou gaan. Organisatorisch was een tweetal van dergelijke evenementen zo dicht achter elkaar niet te doen en dus ging Eiffel Swimmers PSV op zoek naar een andere datum voor de Swimcup Eindhoven. Deze is gevonden en de Swimcup Eindhoven zal plaats gaan hebben van 7 tm 10 april 2011. Er is vooralsnog geen programma bekend, maar het feit dat de wedstrijd 4 dagen gaat duren geeft wel aan dat er wederom serieus werk gemaakt zal worden van deze swimcup. Naar verwachting zal de swimcup tevens dienst gaan doen als kwalificatie moment voor de EJK 2011 en de Wereldkampioenschappen 2011 in Shanghai.

Website van de Swimcup Eindhoven

Tagged as: , , ,

3 Comments

  1. Ik neem aan Amsterdam Swimcup in de volgende zin …werd ook direct bekend gemaakt dat de Amsterdam Swimcup in december 2010 niet door zou … Swimcup Eindhoven moet zijn.

    Dit is trouwens wel erg oud nieuws Martin. Tijdens EK in Budapest heeft er al een stuk op Nusport (http://www.nusport.nl/zwemmen/2312804/swim-cup-eindhoven-verhuist-april.html) gestaan over het verschuiven van de Swimcup. In hetzelfde artikel wordt zelfs een indicatie gegeven voor de Swimcup Amsterdam.

  2. @ Dirk : bedankt voor de info, dat bericht had ik blijkbaar gemist. Overigens staat er in het stukje op nu.nl dat de Amsterdam Swimcup de 2e week van maart plaats zou vinden. Ben ik wel benieuwd welk weekend ze daarbij in gedachte hebben, want het weekend van 12 en 13 maart is het 4e competitie weekend. Een ander idee zou zijn om de 2 swimcups met een week er tussen te organiseren. Probleem is dan dat ronde 5 (district competities) op 2 en 3 april is en als je Eindhoven als HET kwalificatie moment wil hebben de week na de Swimcup Eindhoven ook niet echt een optie is. Lijkt erop dat alleen het weekenden van 19 en 20 maart of 26 en 27 maart over blijven, maar bevestiging van een van de 2 heb ik nog niet kunnen krijgen.

  3. Zijn er eigenlijk al limieten bekend ? Of verwacht je dat de bondscoach de eerder door de FINA gecommuniceerde limieten overneemt ? (http://www.zwemsite.nl/2010/01/ook-a-en-b-limieten-voor-wks/)

Leave a Response